„Пирин“ Благоевград замаза скандал с вратаря Петър Петров и обяви, че остава в отбора.

23 Октомври 2021 | 11:14
0 коментара
Спорт
Пирин  Благоевград замаза скандал с вратаря Петър Петров и обяви, че остава в отбора.

„Пирин“ замаза скандал с вратаря Петър Петров и обяви, че остава в отбора. Младият страж бе изпаднал в дупка след нападките на мениджъра Уорън Фийни и съотборниците си, че е главният виновник за поражението в отложения мач с „Локомотив“ /Пд/, в който орлетата рядко минаваха центъра и още по-рядко връзваха повече от два-три точни паса. С привличането на почти 32-годишния нидерландец Ник Хенгелман мястото на досегашния титуляр под рамката съвсем изстина и играчът вече е бил със стегнат багаж, когато от клуба са го уверили, че няма да го гонят.

"Пирин” категорично отрича появилите се информации относно напускането на вратаря Петър Петров. Стражът тренира с първия отбор и продължава да изпълнява задълженията си по договор с клуба”, се казва в съобщението на официалната страница на орлетата.

Притесненията в лагера на днешния съперник „Левски“ са свързани с благоевградския близнак Борислав Цонев, който в последните дни изпитва болки в крака и върти обиколки на помощния терен на Герена. Окончателно решение за готовността му да излезе срещу родния си тим ще се вземе в часовете преди двубоя. През седмицата различни болежки имаха и Георги Миланов, Билал Бари, Гьоко Зайков. Сините за 19-и път са принудени да играят пред празни трибуни заради изцепките на феновете си. В предните 18 отборът записа 12 победи, т.е. печели в два от три мача. В другите 6 срещи балансът е 2 равенства и 4 поражения. За последно вратите на стадион „Георги Аспарухов“ хлопнаха за зрители през пролетта, когато сините отнесоха класическа тройка от „Лудогорец“.

Същевременно здравното министерство и БФС предвиждат нови спешни мерки в родния елит заради тежката ситуация с коронавируса. Държавата и футболната централа вече ще изискват всички играчи, които не са ваксинирани, да си направят антигенни тестове, в противен случай няма да вземат участие в предстоящите официални мачове. Първи за задължителните проби при липса на втора игла са били уведомени играчите на „Левски“. При предната вълна от Ковид-19 през миналата година отборите също бяха задължени да се тестват преди шампионатните кръгове.

Добавете Вашия коментар

TOP