Пирин Благоевград стартира новото първенство с гостуване на Ботев Пловдив

16 Юли 2017 | 12:25
0 коментара
Общество

Тази вечер Пирин Благоевград стартира участието си в новото първенство с гостуване на Ботев Пловдив.

Пирин ще излезе в Коматево без контузения Аймен Суда. Наставникът Милен Радуканов, който преди време беше начело на Ботев, включи в групата четирима юноши. Атаката ще води Станислав Костов, подпомаган по фланговете от Даниел Младенов и Димитър Благов. На пресконференцията преди мача наставникът на Пирин заяви, че „орлетата“ са готови да се преборят с всеки отбор, въпреки късата скамейка

От друга страна „канарчетата” са най-добре представящият се роден тим в евротурнирите до момента, а престижното равенство (1:1), което постигнаха като гост на Бейтар (Йерусалим), им дава реални шансове да продължат в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Това предопределя и решението на старши треньора Николай Киров да направи някои размествания в състава, за да запази силите на част от титулярите за реванша с израелците.

Най-вероятно, игралият до преди месец и половина в Пирин Тони Тасев, сега ще се изправи срещу бившите си съотборници. Мястото на Йордан Минев на левия фланг на защитата ще заеме Лазар Марин. Радослав Терзиев е напълно възстановен и се очаква да започне като титуляр в центъра на отбраната, заедно с Виктор Генев. Новото попълнение Алваро Юлиано ще започне на позицията на Яя Меледже, а е много вероятно сред резервите да остане и голмайсторът от мача в Израел Серкан Юсеин. Негов заместник ще е 16-годишният талант Крис Добрев. Киров обаче няма да се лиши от услугите на звездите Тодор Неделев и Омар Косоко.

Добавете Вашия коментар

TOP