Пирин Благоевград победи Спартак с две украински попадения и остана в Първа лига!

06 Юни 2023 | 06:38
0 коментара
Спорт
Благоевград
Пирин Благоевград победи Спартак с две украински попадения и остана в Първа лига!

Пирин Благоевград и Спартак Варна завършиха при резултат 2:0 в двубой от последния, 35-и кръг в efbet Лига. Даниил Кондраков вкара за "орлетата", след като Мартин Смоленски се справи между трима и подаде към украинеца, който с пета порази мрежата на "соколите". Вячеслав Велев вкара втори гол за Пирин в 15-ата минута, когато с глава засече центрираната от корнер топка от Венцислав Бенгюзов и я прати в мрежата на Спартак. С тази победа Пирин остана в Пръва лига и за следващия сезон.

Мачът започна с фалстарт, тъй като феновете на Пирин хвърлиха няколко десетки ленти с хартия за касови апарати на терена и се наложи играта да бъде спряна, докато хартията бъде махната от терена. Тимът на Христо Янев започна по-устремено, тъй като победа в този мач означаваше, че тимът ще запази елитния си статут и през следващия сезон.

В 5-ата минута след центриране от ъглов удар, топката стигна до Вячеслав Велев фронтално срещу вратата на Кристиано Фигейредо. Той намери Мартин Смоленски вляво, където младокът успя да запази топката между двама защитници и тъкмо преди вратарят на Спартак да затвори коридора за подаване, Смоленски пусна топката към Даниил Кондраков, който с пета от границата на вратарското поле прати топката в мрежата.

Последваха по-силни минути за гостите от Варна, които опитваха да завършат престоя си в елита с добър резултат, след като през следващата кампания ще бъдат във Втора лига.

Вместо това, вторият гол в мача отново бе на сметката на Пирин и отново дойде след статично положение.

В 15-ата минута Венцислав Бенгюзов центрира от ъглов удар вляво от вратата на "соколите". На метър от границата на вратарското поле Вячеслав Велев се измъкна от опеката на защитата на гостите и с глава прати топката в десния ъгъл на вратата, като Фигейредо докосна топката, но недостатъчно за да спре пътя й към мрежата му.

В средата на първата част Евандро нахлу от левия фланг към вътрешността на терена. Последва пас в коридор към Денис Баланюк, който се озова сам в наказателното поле, но Максим Ковальов скъси разстоянието до нападателя и спаси удара му.

Спартак имаше нов шанс в 33-ата минута, когато след добро разиграване Румен Руменов върна топката към Евандро, който стреля от 20-ина метра, но топката мина над вратата на Ковальов.

Пирин можеше да вкара трети гол в 41-ата минута, когато Даниил Кондраков изведе Иван Тасев на дясното крило. Резервата нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала, но Фигейредо направи страхотно спасяване.

В първата минута от добавеното време Иван Йорданов "счупи кръста" на Раян Сенхаджи и шутира от над 20 метра, но топката мина покрай левия страничен стълб на вратата на благоевградчани. Две минути след това Ковальов спаси удар на Баланюк извън наказателното поле, като това бе последното действие за първото полувреме.

Две минути след началото на втората част Спартак Варна пропусна страхотен шанс. Румен Руменов получи топката на дясното крило и я върна към Евандро. Той центрира с външен фалц към границата на вратарското поле, откъдето Бен Карамоко стреля, след като изпревари Ковальов. Притичалият Андрей Йорданов обаче самопожертвователно се хвърли и успя да изчисти топката, точно преди тя да премине голлинията.

В 60-ата минута Спартак направи добра атака през центъра, където Даниел Начев проби добре и подаде наляво към Жоао Марио в наказателното поле. Там той финтира Сенхаджи и стреля с десния си крак, но вратарят на Пирин спаси чудесно.

Пирин отговори с удар по диагонала на Андрей Йорданов в 79-ата минута, когато бе изведен вдясно от вратата от Борис Тютюков, но шутът му бе спасен.

В 83-ата минута Димитър Тонев изведе Кондраков сам срещу вратаря, като нападателят преодоля Фигейредо, но топката мина покрай вратата.

А след края на мача феновете на Пирин изпратиха любимците си с мощна заря.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP