Пирин-Благоевград измъкна точка от Черно море в Каварна

19 Ноември 2016 | 07:00
0 коментара
Спорт
Пирин-Благоевград измъкна точка от Черно море в Каварна

Пирин Благоевград и Черно море не излъчиха победител в двубоя, с който бе открит 14-ят кръг на Първа лига. Срещата в Каварна завърши при резултат 0:0.

Двата тима започнаха двубоя в доста предпазливо, като в началните минути двамата вратари нямаха почти никаква работа.

Първият удар в очертанията на една от двете врати дойде в 5-ата минута, когато Александър Цветков стреля по диагонала, но изстрелът бе твърде слаб и Костов улови без проблеми.

Три минути по-късно домакините получиха правото да изпълнят пряко свободен удар от удобна позиция, но Георги Илиев стреля разочароващо в стената, а при добавката не успя да затрудни стража на Пирин.

В 26-ата минута Пирин успяха да направят нещо интересно пред Коварж. Тони Тасев получи топката на границата на наказателното поле, финтира защитник на Черно море и стреля по диагонала, но топката премина на сантиметри от напречната греда на домакините.

В 34-ата минута футболистите на Пирин пропиляха отлична възможност. След груба грешка в центъра на терена на Тодор Паланков, Тони Тони Тасев открадна топката, но вместо да потърси комбинация с включилия се отляво Влади Златинов, избра грешното решение да стреля от далечно разстояние. Топката рикошира в тялото на бранител на домакините, а с това приключи и опасността за Черно море.

Второто полувреме започна с натиск на Черно море. Футболистите на Георги Иванов успяха на няколко пъти сериозно да затруднят вратаря Костов, но в крайна сметка той опази вратата си.

Пет минути след подновяването на играта през втората част дойде и най-чистото положение за „моряците“ в мача. След грешка в отбраната на Пирин, Иван Коконов бе изведен отляво в наказателното поле, стигна топката и опита пас към Александър Цветков, който с мощен шут от няколко метра прати топката в тялото на Краси Костов, който спаси сигурен гол. Само три минути по-късно Георги Илиев центрира опасно от корнер, но цели трима негови съотборници се разминаха с топката във вратарското поле.

В 65-ата минута дойде и едно от най-интересните ситуации в срещата, в която главният рефер Станислав Тодоров отмени гол на домакините. Централният защитник на домакините Стефан Станчев, който се бе включил в предни позиции за един корнер, получи топката в наказателното поле и стреля незабавно във вратата на Коварж. Страничният рефер обаче вдигна флага си за засада, а решението му бе уважено от Тодоров. Телевизионните повторения обаче показаха, че Станчев не е в положение на засада при паса към него, а други двама негови съотборници са зад гърба на пиринската отбрана.

В заключителните минути на двубоя Марек Кузма пропиля последният шанс в мача, след като не успя да намери рамката на вратата само от няколко метра. Нападателят получи пас от Александър Найденов отяссно, но слабият удар на Кузма не затрудни по никакъв начин Краси Костов.

Така след поделените точки, Черно море събра актив от 24 и преди изиграването на останалите мачове от кръга продължава да заема третата позиция във временното класиране. Пирин пък дели деветата позиция с Верея. И двата тима имат по 15 точки.

Добавете Вашия коментар

TOP