Пирин 64-Гоце Делчев спечели Купата на България

06 Март 2024 | 12:15
0 коментара
Спорт
Благоевград
Пирин 64-Гоце Делчев спечели Купата на България

Хандбалният „Пирин 64“ Гоце Делчев бе домакин на финалните мачове за Купа България при юношите младша възраст до 14 години. Любимката на публиката от „Гласът на България“ Бояна Карпатова откри турнира със страхотните си изпълнения и създаде неповторима атмосфера сред играчи, треньори и публика.

 

Навръх Националния празник на България шест отбора излязоха в битка за Купата на България. Срещите се играха на 3 и 4 март в „Неврокоп Арена“.

 

След като разгромиха отборите на НСА, Чардафон и Локомотив, пиринци продължиха победния си ход на турнира. Домакините от „Пирин 64“ излязаха срещу отбора на Чардафон в решаващ двубой за определяне на носителя на Купата на България. След силна и напрегната игра момчетата на треньора Иван Халачев се наложиха със 17:10 и така спечелиха златните медали и заслужено вдигнаха шампионската купа.

Двама хандбалисти от отбора на Пирин 64 получиха индивидуални награди. Георги Ангелаков бе отличен за Най-добър защитник, а Димитър Баделски бе определен за Най-добър вратар на турнира. Играч на финалния мач на турнира бе Александър Атанасов.

Крайното класиране от турнира: Шампион и носител на Купа България – ХК „Пирин 64“ . Среброто остава за ХК „Чардафон“, а бронза за ХК „Локомотив“ Горна Оряховица . На четвърто, пето и шесто място са съответно ХК „Кубрат“, ХК „Албатрос“ и ХК НСА.

Добавете Вашия коментар

TOP