Пияната украинска прокурорка в Сандански била без документи

06 Април 2022 | 17:29
0 коментара
Криминално
Пияната украинска прокурорка в Сандански била без документи

Появиха се нови подробности около 39-годишна украинка, която е бежанец от войната и е на квартира в Сандански, която бе задържана в районното управление в курортния град за шофиране след употреба на алкохол. Завчера около 13.00 часа дежурният полицейски патрул е спрял за проверка на бул. „Свобода” лек автомобил „Опел Астра”, управляван от 39-годишната жена, а до нея на дясната седалка е имало дете, на видима възраст около 10 години.

Лекият автомобил, шофиран от бежанката от Украйна, е бил с кюстендилска регистрация. При поискване на документите жената отговорила на руски език. Закарана е в полицейското управление и е извикан преводач, тъй като украинката е била без документи за самоличност.

По време на разговора служителите на МВР са установили, че жената лъха на алкохол, и е била помолена да бъде тествана. Тя не е отказала, а дрегерът е отчел 1.29 промила алкохол в кръвта.

Украинката се възползвала от правото си да наеме адвокат. В сградата на полицията е пристигнал сандански адвокат, който е съдействал на украинската гражданка, след което тя е напуснала сградата на полицейското управление, уточнява Struma.bg.

Украинката е показала документ, удостоверяващ, че е действащ прокурор в Украйна. Освен това е показала и снимки от съдебна зала, облечена в тога.

Това не е попречило да й бъде вречен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата за шофиране след употреба на алкохол.

Любопитен е фактът, че преди да бъде спряна за проверка, украинката е била на обяд в заведение в Сандански в компанията на бизнесмен от Дупница. Той също е бил видян в полицейското управление в Сандански, докато украинката е била вътре. 

Срещу нея е образувано бързо производство по чл. 343 „б”, ал. 1 от НК. За това нарушение я грози лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години и половина, лишаване от свобода до 3 години и парична глоба.

Добавете Вашия коментар

TOP