Пияна и дрогирана шофьорка помете три коли

22 Юли 2022 | 17:21
0 коментара
Криминално
Пияна и дрогирана шофьорка помете три коли

28-годишна шуменка е арестувана за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, което приключило с удар в серия паркирани коли. Екшънът се разиграл на ул."Тича" в Шумен в първите минути на петъчния ден. В полицията постъпил сигнал, че лек автомобил БМВ 525 с шуменска регистрация, на ляв завой, ударил няколко спряни автомобила. На място бил пратен екип на пътна полиция и униформените установили, че зад волана на немското возило е 28-годишна жена с отнета книжка за предходно пияно шофиране.

Дамата била загубила контрол над немското возило и ударила последователно "Фолксваген Голф" и "Тойота", която от сблъсъка се отместила и блъснала противопожарен кран. Ударен бил и "Фолксваген Транспортер", който се отместил и се спрял в бетонен стълб. Тестът с дрегер обяснил инцидента - отчетени били 1,87 промила алкохол. Дръг тестът пък дал положителна на амфетамин проба. Шофьорката е дала кръвна проба за анализ и била задържана за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, съобщават от ОДМВР.

Същата шуменка през януари била засечена зад волана на друга кола с 1,07 промила алкохол. Взели й книжката за 1 година и й наложили 1 000 лв. глоба, но това явно не я е спряло да шофира. БМВ-то, с което катастрофирала сега, е собственост на друга жена.

Добавете Вашия коментар

TOP