Пиян шофьор избяга от един полицейски патрул, натъкна се на втори

09 Май 2022 | 11:25
0 коментара
Криминално
Пиян шофьор избяга от един полицейски патрул, натъкна се на втори

Водач, употребил алкохол и отказал да изпълни полицейско разпореждане, установиха служители на Пътна полиция.

В петък около 02,30 ч. в областния град е предприета проверка на лек автомобил «Сузуки», управляван от 39-годишен мъж от Килифарево. При подаване на сигнал за спиране със стоп палка водачът не изпълнил полицейското разпореждане, натиснал газта и отпрашил. Минути след това е спрян за проверка от друг екип на Пътна полиция. При тест за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,96 промила. Той е дал кръвна  проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка.

Двама водачи, употребили алкохол, установиха служители на РУ – Горна Оряховица и Стражица. В петък около 23,30 ч. в железничарския град при обработване на ПТП, без пострадали, със самокатастрофирал автомобил «Фолксваген», управляван от 35-годишна местна жителка е установено, че същата е седнала зад волана с 1,29 промила алкохол. Тя е отказала кръвна проба. Задържана е за срок до 24 часа.  

Същата сутрин при провеждане на специализирана полицейска операция в Стражица е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 52-годишен мъж от същия град. При проверка за употреба на алкохол апаратът е отчел 1,48 промила. Той също е отказал кръвна проба. Срещу двамата са започнати бързи производства.

Добавете Вашия коментар

TOP