ПИЯЧКАТА ПРЕДИ ВСИЧКО: Трифон Зарезан отвя Свети Валентин

01 Февруари 2024 | 13:02
0 коментара
Общество
България
ПИЯЧКАТА ПРЕДИ ВСИЧКО: Трифон Зарезан отвя Свети Валентин

Трифон Зарезан буквално остави на заден план Свети Валентин у нас. Очаква се над 160 000 да излязат да зарязват лозите и да честват празника със суджуци, скара, много вино и музика в страната. За сравнение едва 28 000 пък ще се впуснат в приключение с любимия като резервират ресторант и хотел с рози и вино в стаята. Това прогнозира директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, пред „Телеграф“.

Мероприятия

За Трифон Зарезан вече на много места, където има големи лозови масиви кипи подготовка.

Районът на Велико Търново се подготвя за Празничен маратон в уикенда 10 и11 февруари.

Маратонът стартира на 10-ти в новите лозя в Арбанаси. Молитва за благословия на лозовите масиви с отец Киприян ще стартира в 11 ч, последвана от групово зарязване на лозята.

В 12 ч. започва атрактивното “Търкаляне на бъчви” , а до края на вечерта е планирана фолклорна програма, танци и празнична дегустация на винарските изби от района – Руевит Естейт и Леге Артис.

Трифон Зарезан в Сухиндол традиционно се чества точно на 14-ти с шествие и празнични хора. След водосвета на лозовите масиви в местността “Димчански завой”,  веселбата с песни и народни танци продължава в местност “Върбака” , а в 14 ч шествието се отправя към центъра на града.

Подаръци

За влюбените пък хотелите се готвят с атрактивни оферти като предлагат украса в стаите с рози, кошници с вино и много други.

Също така ще има и програма в ресторанта съм хотела. Хит за празника са и цветята. Някои големи магазини вече приемат поръчки за празнични букети.

Така за кутия с рози във формата на сърце е на цена от 170 до 270 лева. Сумата за зависи от размера като най-евтино излиза тази с 21 рози, а най-големите са 41 броя.

За по- практичните пък се предлага кошница с подаръци. В нея има бутилка хубаво червено вино, специално кафe, шоколадови бонбони, мед и други сладки изкушения, разбира се, и растение. Кошницата струва само 120 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP