Пийте течности при горещо време

08 Юли 2015 | 18:11
0 коментара
Общество
Пийте течности при горещо време

Днес в 23 области от страната, включително и Благоевградска, е обявен жълт код за опасно горещо време. Синоптиците прогнозират живакът на места да достигне до 38 градуса.

Най-топло е било към 15 ч. в Русе – 37 градуса, Сандански – 36 градуса, Свищов – 36 градуса и Оряхово – 35 градуса. В останалата част от страната температурите са между 30 и 34 градуса, по Черноморието малко по-ниски – от 26 до 29 градуса. Над цялата страна е слънчево със слаби заоблачавания в Югозападна България.

Червен код е обявен за високи температури в по-голямата част от Сърбия, Унгария, Хърватия, части от Румъния, Словакия и Словения. У нас е обявен жълт код заради горещото време. За утре пък е в сила жълт код за гръмотевични бури над Западна България и за високи температури в останалата част от страната

 

1. Не излизайте – Не излизайте в пиковите часове на жегата – между 13:00 и 17:00 часа, ако не ви е абсолютно наложително. Най-добре е да стоим на закрито и да не забравяме често да се разхлаждаме. 

2. Алкохол - В горещите дни трябва да се избягва всякакъв вид алкохол.

3. Течности - В тези топли дни трябва да се поемат повече течности. Те трябва да варират от 3-4 литра на ден.

4. Тютюнопушене - Ограничете цигарите

5. Облеклото - Ако ви се налага да излизате в пиковите часове на жегата, облечете се подходящо. Носете широки, светли дрехи от естествена материя.

6. Защитни пособия – Използвайте всякакви видове защитни пособия – чадъри, шапки, очила.

Добавете Вашия коментар

TOP