Певецът Стоян Джельов стана общинар, смени пеенето с държавна служба

28 Февруари 2018 | 18:37
2 коментара
Любопитно

Народният певец Стоян Джельов за първи път в живота си е на държавна работа. Отскоро той е назначен в община Благоевград като технически сътрудник.

Първите няколко дни обслужваше гражданите на входното гише, където се дават временни пропуски за посещения при общинските служители, а от вчера вече е на ксерокса на партера в сградата на кметството.

„Ако някой си мисли, че да посрещаш и обслужваш хората е елементарно, жестоко се лъже, защото всеки те гледа какво и как го правиш, всеки иска да си внимателен и усмихнат, да си бърз и коректен и да не му губиш времето“, обясни обичаният певец.

На въпрос дали популярно лице като него не се чувства неудобно да върши тази работа, Стоян Джельов беше категоричен: „Не, не ми е неудобно! Аз съм певец на народа, а щом работя тук, съм и слуга на народа. Не се срамувам, а гледам да помагам на всеки. Тук е много важно да можеш да предразположиш гражданите и те да останат доволни. Ако не го направиш, хората попържат ръководството.

Първото нещо, с което се запознах, а и научих почти наизуст, когато започнах работа, е етичният кодекс, написан от главния секретар на общината София Янчева. Като се спазва този кодекс, работата ти върви леко. Та в този кодекс пише, че ние, служителите, сме слуги на народа. Няма да се киприш, няма да се правиш на големец! Ти си длъжен да обслужиш първо гражданина. Виждаш, че тук, на ксерокса, идват и общински служители с документация за снимане, но на първо място са гражданите. А като види гражданинът, че тук му се обръща внимание, че го уважаваш и че е над всички, той си уважава и ръководството на общината“, прави логични изводи певецът Стоян Джельов.

Макар че е сред най-популярните в региона народни изпълнители, той няма и един ден трудов стаж в институция или фирма, а досега се е самоосигурявал, за да няма проблеми поне за лечение, ако някога му се наложи. „Сега започвам да броя обратно, остават ми още 39 години трудов стаж да навъртя, та да стигна до пенсия“, не губи чувството си за хумор певецът и благодари за десети път на ръководството на общината за първото щатно работно място./Струма/

Добавени коментари

pitam публикува:
01 Март 2018 | 11:40
Щом Софка го е научила на етика ...... Тази дето е най-безсрамна ще учи другите на това което тя и сялото й семейство демонстрират а именно безсрамие. Да каже тази другарка как назначи сина й в областната администрация като младши специалист, преди това беше щерка й в общината пак като специалист. Ма те всички от семейството й са специалисти, особено черничевския селяк който от името на братовчед му Камбитов ,,разрешава" всякакви проблеми на хората , разбира се срещу заплащане, от града и околията. Ако имаше държава до сега да са ги опандизили тези престъпници начело с другарката от БСП-ГЕРБ.
Конкурс ли е имало? публикува:
28 Февруари 2018 | 19:17
И как е доказал,че има документ за работа с копирна техника ;)

Добавете Вашия коментар

TOP