Петролът продължава да поскъпва

04 Март 2022 | 11:31
0 коментара
Бизнес
Петролът продължава да поскъпва

Цените на петрола отново започнаха да се повишават в днешната търговия, след като ден по-рано достигнаха рекордни стойности от почти десетилетие, но впоследствие спаднаха сериозно, съобщават световните агенции.

Инвеститорите следят хода на войната в Украйна и съпътстващите я санкции срещу Русия, които вещаят неминуемо прекъсване на руските петролни доставки.

Малка надежда за баланс на пазара дава възможността за постигане на ядрена сделка с Техеран, което би извадило на пазара милиони барели ирански петрол. Засега страните от ОПЕК+ се въздържат да повишат по-рязко добива, което допълнително помпа цените, предава БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, с доставка през май се покачиха с 2,06 процента до 112,52 долара за барел. В хода на търговската сесия максималната достигната стойност беше 114,23 долара.

Американският лек суров петрол с доставка през април се покачи с 2,2 процента до 110,04 долара за барел, а по-рано през сесията достигна 112,84 долара.

Добавете Вашия коментар

TOP