Петричкото село Марикостиново провежда кастинг за лекар

14 Октомври 2017 | 00:01
0 коментара
Общество

Петричкото село Марикостиново, в което живеят 1300 души, провежда кастинг за лекар. Населеното място се нуждае от доктор. Тук има двама медици, но единият е много възрастен, а другият идва само в понеделник.

Преди броени дни се проведе среща на над 60 жители на Марикостиново с доктор Камен Василев от Сандански в пенсионерския клуб на селото. Хората зададоха своите въпроси на медика и останаха доволни от отговорите.

„Най-важно е мнението на местните жители, те харесаха д-р Василев. Чакам тези дни да пристигне и медик от град Дупница, с когото също ще организирам среща с населението.

Решението кой да ги лекува ще вземат хората”, каза кметът Гергана Тодорова. Лекарят от Сандански не иска квартира в селището. Той е готов да пътува всеки ден, тъй като разстоянието е само 12 километра. Колегата му от Дупница, ако спечели одобрението на местните жители, ще е на квартира.

Предимство за д-р Василев е, че има аптеки в курортния град и е обещал да отвори аптечен пункт и в Марикостиново, където в момента няма нито дрогерия, нито аптека. Той е уточнил, че може още следващата седмица да практикува, но ще идва само три дни в седмицата.

„През декември трябва да изберем личен лекар. След сключването на договор между доктора и Здравната каса той ще идва всеки ден, а ние това искаме – тук да има постоянно медик”, твърдят жители на село Марикостиново.

Без лекар са и съседните села Марино поле, Ново Кономлади, Капатово, Генерал Тодоров, така че пациенти не липсват, допълват те.

Добавете Вашия коментар

TOP