Петричкият социалист и предприемач Николай Попов: Димитър Капитанов да подаде незабавно оставка, използва БСП за лични облаги, играе задкулисно, не трябва да е председател

10 Ноември 2015 | 06:33
0 коментара
Общество
Петричкият социалист и предприемач Николай Попов: Димитър Капитанов да подаде незабавно оставка, използва БСП за лични облаги, играе задкулисно, не трябва да е председател

Младият петрички социалист Николай Попов официално писка настоящото общинско ръководство на БСП в община Петрич начело с лидера Димитър Капитанов да си подаде незабавно оставката. Николай Попов е вътрешна опозиция на Димитър Капитанов от доста време и не се свини и страхува да му казва истината право в очите.

Николай Попов е от рода на поета антифашист Антон Попов. Занимава се с частен бизнес. От една година неговото име се спряга за председател на левицата в общината. Ето позицията, която Николай Попов оповести чрез вестника:

„След последните избори за Общински съвет и общински кмет на община Петрич БСП отново се провали. Крайно време е да се направи един сериозен анализ на фактите и хората, довели до поредното крушение на партията в Петрич. На първо място, трябва да се изтъкне ролята, която изигра председателят на общинското ръководство Димитър Капитанов. Той всячески се постара да изолира партията от обществения живот, наложи стил на егоистично и безпардонно общуване, подпомогнат от Общинския съвет. Не потърси разширяване на представителството на членовете на организацията. Единствената му цел беше така да манипулира процесите в партията, че да получи възможно най-много облаги лично за себе си.

Между другото, това е продължение на политиката му още като заместник областен управител, където сътвори чутовен скандал, свързан с финансови ангажименти, които е поел, но не е изпълнил.

На следващо място, причината за поредния провал на БСП в Петрич е крайно недалновидната политика при определяне на кандидатурите, които издига организацията. Вместо да се подеме кампания, която да излъчи кандидати, подкрепени от партийните организации, бяха пуснати фалшифицирани протоколи от събрания, които имаха за цел да наложат кандидатура за общински кмет, която не беше съгласувана с членовете на партията, която беше наложена, по неясно какви критерии, и която съвсем естествено не успя да консолидира нашите членове и симпатизанти, за да получи подобаваща подкрепа.

Очерта се за пореден път тенденция лидерът на общинската организация и неговите приближени да си „измият“ ръцете с подкрепа на неизвестен и „независим“ кандидат, за да избягат от отговорността на личното решение. В три поредни избора еднолично налага кандидатури, които нямат принадлежност към партията, които не поемат ангажимент да изпълняват и развиват идеите на организацията. И не на последно място, тези кандидатури бяха сигнал за безсилието и липсата на ясна визия на сегашното ръководство.

Друга много сериозна причина за поредната загуба на доверие е липсата на ясна идея и визия за това какво може БСП да предложи като реална политика на своите избиратели. Криенето зад лозунги и витиевати фрази за „европейско бъдеще“, „политическа коректност“, „демократични ценности“ не само че не казват нищо особено, но и отблъскват огромна част от нашите симпатизанти. Неспособността да зададем ясни критерии за това каква политика ще следваме като партия е в основата на все по-стесняващия се кръг от поддръжници и последователи на идеята за социална справедливост. Ръководството умишлено затваря очи пред огромните проблеми в общината, пред явното ограбване на петричани. Влиза в задкулисни и безпринципни договорки с властимащите единствено с цел лично облагодетелстване.

И тук пак е яркият пример на нашия председател, който пристана в топлото място във ВиК, вместо като опозиция да разнищи безбройните далавери, които изобилстват в общината.

Крайно време е на всичко това да се сложи край!

Крайно време е председателят и цялото общинско ръководство да поемат своята отговорност за всичко случило се досега и да подадат оставка!

Крайно време е да бъдат предприети мерки за намиране на нов път за БСП - Петрич!

Път на диалог с обществото, път на генериране и осъществяване на нови идеи!

Да направим така, че да върнем достойнството и смисъла на нашата организация!”, заяви Николай Попов.

Тези дни ще бъде пусната подписка сред партийните организации за искане на оставката на Капитанов и свикване на извънредна общинска конференция за избор на нов председател и ново ръководство на БСП./Струма

НИКОЛАЙ ПОПОВ

Добавете Вашия коментар

TOP