Петричкият рефер Ив. Стоянов и лайсменът от Сандански М. Максимов запазват значките на ФИФА

16 Декември 2022 | 08:49
0 коментара
Спорт
Петричкият рефер Ив. Стоянов и лайсменът от Сандански М. Максимов запазват значките на ФИФА

Низвергнатият у нас петрички международник Ивайло Стоянов запазва значката на ФИФА. Съдийската комисия на световната футболна централа утвърди топ рефера на Пиринско в списъка на ВАР-арбитрите от българската квота за 2023 г., но се съобрази с  предложението на БФС да включи на мястото му сред ръководещите съдии Радослав Гюдженов.

В хода на есенния полусезон Стоянов беше изваден от нашенската елитна ранглиста и пратен на поправителен в аматьорския футбол до април заради ниски оценки в някои от възловите мачове в Първа лига. Потвърждение на международния статут дойде и за лайсмена от Сандански Мирослав Максимов.

 Одобрение за изяви по терените на Стария континент получиха общо 33-ма наши рефери, с двама съдии повече в сравнение с 2022 г. и с четирима повече в системата за видеоарбитраж. Свирката в турнирите под егидата на ФИФА ще надуват, както и досега, шестима мъже: Георги Кабаков, Георги Давидов, Никола Попов, Драгомир Драганов, Волен Чинков и Радослав Гидженов, както и Християна Гутева, Кристина Георгиева и Галя Ечева при дамите. Кабаков и Драганов попадат и сред номинираните за ВАР заедно с Ив. Стоянов, другия излежаващ наказание Георги Димитров и полусириеца Васимир Ел-Хатиб. Освен М. Максимов още 13 асистенти са в очакване на наряди през следващата година, сред тях и 4 жени.

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP