Петрички политик с прогноза за правителството

27 Март 2022 | 11:42
3 коментара
Политика
Петрички политик с прогноза за правителството

Лидерът на "Сила България" Борис Ячев обяви, че има тиха война между местната и централната власт.

 "Това правителство може и да няма други 100 дни. Виждаме все повече, че хората, които ни управляват в момента, се държат като хора със статут на временно пребиваващи в страната", коментира петричанинът Борис Ячев.

Според него във всички сфери, в които правителството се опитва да се реализира, търпят провал. Ячев поясни, че правителството няма изработена официално програма за управление.

"Има пропукване в коалицията в самия начин, по който беше конструирана администрацията в България. Това парцелиране на министерствата, при което всяка една партия експлоатира ресурса на определено министерство, означава, че дори по общи проблеми, които трябва да се решават, министерствата не могат да работят в симбиоза", заяви Ячев пред bgonair.bg. Борис Ячев коментира и двамата кандидати, които влизат в надпревара за поста управител на БНБ - благоевградският депутат Андрей Гюров от ПП и Любомир Каримански от ИТН. Ячев смята, че не е трябвало да бъдат политически лица.

"Факт е, че не успяхме да изградим категорична енергийна независимост. Трите служебни правителства и сегашното управление не успяха да направят нито една стъпка по отношение на по-сериозна енергийна независимост на страната и по отношение на това България да има възможност да не бъде зависима конкретно към руския газ. Много е вероятно е да бъдем принудени да плащаме в рубли", отбеляза Ячев./ е новина/

Добавени коментари

Мишо публикува:
27 Март 2022 | 23:19
"Сила България " ....хамелеони ...политически трупове ....
Баджо публикува:
27 Март 2022 | 17:25
Нека каже този палячо защо криеше сигналите до антикорупционната комисия за кмета на близка до него община - небезизвестия П..и
кефал публикува:
27 Март 2022 | 17:14
Нещастник!Хайде яж си паричките и си затваряй устата!

Добавете Вашия коментар

TOP