Петричката прима в женската борба Евелина Николова с диплом за треньор

25 Февруари 2018 | 20:31
0 коментара
Спорт

Петричката прима в женската борба Евелина Николова завърши първия етап от висшето си образование, дипломирайки си в НСА като бакалавър в специалност „Треньор по борба“. Националката доказа, че може да носи две дини под една мишница, след като паралелно с успехите на тепиха успя да вземе диплома с успех 5.27, а в хода на следването си на два пъти – през 2013 и 2015 г., бе избрана за спортист №1 на спортната академия.

Евелина не смята да спира дотук, напротив, следващата цел е да завърши магистърска степен по „Спорт и сигурност в МВР и Българската армия“, а веднага след това и още една бакалавърска степен с педагогическа насоченост.

Петричанката сподели емоциите от своя Graduation day с колегите си спортисти и състуденти, които на тържествен ритуал получиха дипломите си. Сред тях бяха петричананът Николай Николов, световен и европейски шампион по сумо, който придоби магистърска степен по „Високи спортни постижения“, и близката приятелка и колежка в националния отбор по борба на Евелина – Джанан Манолова, като двете ще продължат заедно академичния си път нагоре.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP