Петричанката Камелия Димитрова се прибра от Китай с две специални награди от „Мис Модел на света“

28 Ноември 2018 | 07:13
0 коментара
Общество

Петричанката Камелия Димитрова се прибра с две специални награди от 30-ото издание на световния конкурс „Мис Модел на света“.

По традиция грандиозното събитие се проведе в Китай, където преди месец се събраха 63 красавици от цял свят, допуснати след национални селекции до финала за присъждане на короната. Българката бе класирана в топ 30 – това са участничките, които 13-членното жури, в което е и дупничанката Веси Ангелова, отсява до финала след поредица от дефилета.

„Заминаването ми за Китай за участие в „Мис Модел на света“ бе в голяма степен екстремно, защото буквално за 5 часа трябваше да си стегна багажа, да реорганизирам плановете си и да отида на летището. Няколко седмици преди това, в началото на октомври, се бях върнала от друг конкурс в Китай – „Мис Туризъм Свят“. Двете ми участия наложиха отсъствия от лекции и упражнения в УНСС, където следвам „Човешки ресурси“, които трябваше да наваксам. Затова в куфара при тоалетите ми събрах и учебниците, които имах, тъй като през декември е предварителната ни изпитна сесия. Ще призная, че много разчитах на колегите си и съм им благодарна, че ми изпращаха лекции да мога да уча във всяко свободно от репетиции време“, обясни моделката, която явно не иска да изгуби стипендията си за отличен успех.

Призът за най-красива и професионално представена официална рокля изненадал Камелия Димитрова след  дефилето с изящния официален тоалет в черно на  дизайнера ни Стоян Радичев.

„Роклята е прозрачна, горната част е тип боди, много секси и с много камъни. Мисля, че това беше най-скъпият тоалет, показан на сцената на шоуто, а представянето му от Камелия бе изключително артистично и с много финес“, разказа детайли от шоуто журиращата Веси Ангелова.

Втората специална награда, присъдена на българката, е за най-стилизиран национален костюм, чийто автор е Никола Карадамянов, а пафтите на кръста са оригинални, сребърни и много ценни.

„Много съм щастлива, защото имаше много красиви тоалети и конкуренцията беше голяма. Този конкурс бе най-вълнуващото ми преживяване досега, уникално, много емоционално, ако трябва с една дума да го определя – вълшебно!“, откровена бе Камелия.

Любопитен факт е, че китайските медии, отразили конкурса, сравняват българката с бразилския модел Адриана Лима.

Короната на „Мис Модел на света“ журито присъди тази година на представителката на Турция, страната от тази година вече не е съорганизатор на конкурса заедно с Китай. Най-добрите модели, сред които и българката, сложили финал на „Мис Модел на света 2018“ по традиция с ревю на „Виктория сикрет“.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP