Петричанка разследва дали Сарафов е притискал главния секретар на МВР

10 Април 2024 | 09:45
0 коментара
Общество
Благоевград
Петричанка разследва дали Сарафов е притискал главния секретар на МВР

ВКС разпореди преписката, образувана по сигнал на Николай Денков за натиск над главния секретар на МВР Живко Коцев, да се предаде на прокурор Даниела Талева. Петричанката трябва да да провери дали главният прокурор Борислав Сарафов или негов заместник, също са замесени в сагата, съобщиха от пресцентъра на съда.

В мотивите на разпореждането са казва, че в писмото на Денков от вчера са посочени факти и обстоятелства, станали му известни при изпълнение на служебните му задължения на министър-председател и които пораждат основателни съмнения за евентуално извършване на престъпление от Сарафов.

В сигнала се излагат твърдения, че на 3 април спрямо Живко Коцев от страна на Сарафов е оказан психологически натиск да подаде оставка от заеманата от него длъжност като главен секретар на МВР, с участие на административния ръководител на Софийска градска прокуратура и в присъствието на нейния заместник и на председателя на Комисията за противодействие на корупцията.

Към писмото е приложено и заверено копие от документ, подписан от Живко Коцев, адресиран до премиера на Република България, в който също се твърди оказване на психологически натиск за подаване на оставка. Припомняме, че правораздавателката Даниела Талева от Петрич, е бивша съпруга на подсъдимия за корупция на ГКПП-Кулата Димитър Талев. Той е един от 19-те арестувани преди години служители от "Пътни такси и разрешителни" на граничния пункт. Събирали суми от тираджии, но не ги отчитали в хазната, а си ги поделяли. Наказателният процес се бави в Окръжен съд-Кюстендил. /Е новина

Добавете Вашия коментар

TOP