Петричани си взеха стадиона

02 Август 2022 | 12:43
0 коментара
Спорт
Петричани си взеха стадиона

Кметът на Петрич Димитър Бръчков е подписал договор с Национална спортна база "Цар Самуил" за отдаване под наем на част спортните съоръжения. Искането на Общината е одобрено от Министерство на младежта и спорта.

Общината става стопанин на стадиона с лекоатлетическата писта, сградата на съблекалните, сградата за баскетбол, сградата за обща физическа подготовка, спортната площадка с изкуствена настилка, площадката за хандбал, тенис корта. Очакваната десетилетие новина от петричани стана реалност, но след продължителни срещи и разговори за стопанисване на обекта след изтичане на договора на последния наемател.

Ръководството на Община Петрич и ОФК „Беласица“ могат по-смело да погледнат напред в търсенето на варианти за извършване на нужните подобрения, така че обичаният отбор да играе домакинските си срещи отново на свой терен, сочат от кабинета на кмета Бръчков.

Парафираният договор указва наем на терените, който следва да заплаща Община Петрич, в размер на 10 000 лева.

Настоящите домакинства на ОФК „Беласица“ на стадиона в град Симитли струват приблизително между 4500 лева 5500 лева – всички задължителни такси и други разходи. Приходите от билети са в пъти по-ниски - обстоятелство, което ще се промени, ако ОФК „Беласица“, играе в Петрич, където е по-лесно да присъства вярната публика на отбора.

Добавете Вашия коментар

TOP