Петричани празнуват цяла седмица

27 Април 2022 | 10:15
0 коментара
Култура
Петричани празнуват цяла седмица

Празникът на Петрич - 6 май, е изпълнен със спортни състезания, концерти, детски тържества и литургия за здраве. Започват от 30 април с традиционния турнир по тенис за Купата на общината.

В дните 3 и 4 май - от 13.00 до 21.00 часа, Петрич ще посрещне стотици усмихнати деца на възраст от 6 до 18 години в Националния конкурс „Южни слънца“.

Програмата за Деня на Петрич продължава и на 5 май, когато в 11.00 часа на градски площад „Евтим Евтимов“ започва „Парад на професиите и знанието“, организиран от колектива на ПГИТ „Асен Златаров“. В същия ден от 19.00 часа в квартал „Дълбошница“ започва концертът под надслов „Гергьовска люлка“.

На 5 май от 19.00 часа е празничният концерт „Петрич – моят град“. Участват талантливите възпитаници на ЦПЛР – ОДК Петрич, на НЧ „Братя Миладинови - 1914“ и на ВС „Сгушена звездица“, а веднага след тях на сцената ще излезе и специалният гост – изпълнител Любо Киров.

На 6 май в храм „Свети Георги“ рано сутринта ще бъде отслужена празнична литургия, а в 09.00 часа започва празнична програма в местността "Тинкина поляна, кв. „Перманик“.

Петричани ще почетат и Деня на храбростта в 10.00 часа с полагане на цвете и минута мълчание в Български мемориален комплекс, намиращ се в Гробищен парк – Петрич. В 11.00 часа на 6 май на сцената на градския площад започва и концертът с участието на Илия Луков и неговите по-малки приятели от ФФ „Хераклея“, НЧ „Братя Миладинови - 1914“ и ОДК – Петрич. В дните от 6-ти до 8-ми май ще има спортни събития и веселие на стадион „Мадара“ в ромските квартали на града.

Добавете Вашия коментар

TOP