Петрич става домакин на обществено обсъждане на Програмата за председателството на България на Съвета на ЕС

26 Септември 2017 | 11:06
1 коментара
Общество

Петрич ще бъде домакин на обществено обсъждане на Програмата за председателството на България на Съвета на ЕС.

Това съобщиха от пресцентъра на Община Петрич. На 27 септември от от 9.30 часа в Петрич , Министерство на регионалното развитие и благоустройство организира обществено обсъждане на Програмата за предстоящото председателство на България на Съвета на Европейския съюз.

Ще бъдат представени и дискутирани приоритетите на регионалното ведомство заложени в Програмата за председателството. Общественото обсъждане ще открие министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Потвърдено е участието и на министъра на местното самоуправление на Република Македония Сухейл Фазлиу.

 От 11.00 часа в зала „Арена” Петрич ще се проведе спортен празник „Общите граници ни правят по-близки” по Програма за ТГС Interreg – ИПП България – Македония 2014-2020 г.

Организатори на спортното събитие са Министерство на регионалното развитие и благоустройството на Република България и Министерство на местното самоуправление на Република  Македония като национален партниращ орган по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония.

Участие в спортния празник ще вземат ученици от училища в общините Петрич и Струмица. Празникът е част от проявите за Деня на европейското сътрудничество, който се отбелязва за шеста година.

Официални гости в Петрич за общественото обсъждане и за спортното събитие ще бъдат: Н.Пр. Мариян Гьорчев –извънреден и пълномощен посланик на Република Македония в Република България; Кирил Парталов – държавен секретар на Министерство на местното самоуправление на Република Македония;  Костадин Костадинов – кмет на община Струмица; Деница Николова – зам. министър на регионалното развитие и благоустройството; Бисер Михайлов – областен управител на област Благоевград.

 

Добавени коментари

Писклив глас публикува:
26 Септември 2017 | 11:40
Мале,докъде го докарахме!Една ,с основно образование ,която се изевявя като журналистка в сайта СТРУМА.КОМ. ,да задава банални въпроси.И ,не на последно място ,да преписва .Позор,за гилдията!Ало ,първо на нас се дават информациите ,от РП,и след това ,жълтият сайт ,ги преписва след ден закъснение.Малее ,малее...,и циганката се е взела на сериозно !

Добавете Вашия коментар

TOP