Петрич стана столица на билярда

27 Юли 2022 | 10:17
0 коментара
Спорт
Петрич стана столица на билярда

В Петрич се състоя официалната церемония по откриването на Европейското първенство по билярд за юноши, което се провежда за първи път в България.

Петрич спечели това домакинство след продължителна и целенасочена работа на президента на Българска билярд федерация Георги Божков, подкрепен от Община Петрич и Общински съвет - Петрич.

Доброто партньорство - това открои при откриването на първенството и президентът на Европейската билярд федерация Гри Лендерс. Той изтъкна, че комуникацията е била на изключително професионално ниво с президента на Българска билярд федерация Георги Божков, а след проведените срещи и с кмета Димитър Бръчков не е имало колебание за домакинството на Петрич.

В първенството участват 250 състезатели, треньори и екипи от 30 държави, а това прави Петрич европейската столица на билярд през следващите дни.

Президентът на Българската билярд федерация Георги Божков сподели, че действително усилията са били огромни и резултатът от тях е видим.

15-годишният Васил Сандъкчиев от Петрич излезе с българското знаме в ръце при представянето на държавите на първенството.

В зала „Арена Петрич“ са разположени 24 билярдни маси, както и цялото необходимо техническо оборудване за провеждане на Европейското първенство. Свободен е достъпът за публика в залата по време на срещите.

Първите започват днес – 27 юли от 09.00 часа. Всички срещи от първенството ще се излъчват и онлайн. България е представена от четирима състезатели.

Добавете Вашия коментар

TOP