Петнадесет души са ранени при ПТП в страната! Един загинал и един пострадал при пожари през изминалото денонощие

08 Март 2024 | 09:37
0 коментара
Криминално
България
Петнадесет души са ранени при ПТП в страната! Един загинал и един пострадал при пожари през изминалото денонощие

Петнадесет души са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Тежките пътни инциденти са 14. Няма загинали.

В София са станали 40 леки пътнотранспортни произшествия без загинали и ранени.

От началото на месец март при 93 тежки катастрофи са ранени 113 души. От началото на 2024 г. 62-ма са загинали и 1267 са ранени при 1041 тежки пътнотранспортни произшествия. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 14 жертви на пътя по-малко.
 

Потушени са 58 пожара в страната за изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 86 сигнала за произшествия.

В пожари за изминалите 24 часа има един загинал и един пострадал.

На 7 март в 04:12 часа е подаден сигнал за пожар в къща в харманлийското село Славяново. При пожара е загинала жена на 83 години. Причината за инцидента е строителна неизправност в комина.

В 12:59 часа вчера е получено съобщение и за пожар в къща и стопанска постройка в кубратското село Беловец. Собственикът е запалил растителни отпадъци в близост до стопанска постройка и така е възникнал инцидентът. При пожара е обгазен мъж на 78 години, който е транспортиран до болница от екип на Спешна помощ. 

С материални щети са 20 от пожарите за денонощието. Шест от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 38 пожара. Извършени са 24 спасителни дейности и помощни операции, три от които при катастрофи.

Добавете Вашия коментар

TOP