Петков за военната помощ: Българската държава е направила достатъчно по отношение на Украйна

07 Юни 2022 | 12:22
0 коментара
Политика
Петков за военната помощ: Българската държава е направила достатъчно по отношение на Украйна

Българската държава е направила достатъчно по отношение на Украйна, каза министър-председателят Кирил Петков при посещението си в Садово, където стана свидетел на унищожените реколти. Думите на Петков са по повод вчерашното официално искане за военна помощ от България за Украйна. Премиерът допълни, че ще се съобрази с решението на Народното събрание и не е нужно темата да се обсъжда на всеки две седмици.

Относно Северна Македония Кирил Петков беше категоричен, че няма никакъв натиск за вдигане на ветото. “Нищо няма да направим под натиск. Въпросът тук е дали бългаските желания и нужди могат да се гарантират чрез европейския процес”, каза Петков. 

Във връзка с унищожените реколти в Садово, Петков заяви, че те ще бъдат възстановени. Вече има подадени 39 заявления за  2400 декара за който земеделците ще получат средства за възстановяване. 

"Безпрецедентен бюджет вкарваме в министерството на земеделието от 300 милиона. Новата програма ще има доста големи оптимизация. Държавата се загрижи за земеделците и ще работи с един аршин за всички", каза Кирил Петков.

Добавете Вашия коментар

TOP