Петков, Василев и Нинова обнадеждени: Ако всички в НС проявят отговорност, ще има правителство

06 Юли 2022 | 21:57
0 коментара
Политика
Петков, Василев и Нинова обнадеждени: Ако всички в НС проявят отговорност, ще има правителство

Ако всички в парламента проявят отговорност, ще има правителство. 

 

Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков след проведената тази вечер среща на коалиционните партньори от "Продължаваме Промяната", "БСП за България", Демократична България" и независими депутати. Те се събраха за приемане на Програма за управление и Законодателна програма, които да се реализират през следващите шест месеца от ново правителство, излъчено с проучвателния мандат на "Продължаваме Промяната".

 

"Показахме диалогичност. В следващите 6 месеца имаме толкова много милиарди да влязат в икономиката, толкова много закони да бъдат приети, че нищо друго няма значение освен България да върви напред. Не сме дискутирали персонални назначения въобще. Ако всеки един в Народното събрание има отговорно поведение, ние бихме имали правителство." - коментира Петков. 

 

Удовлетворени сме от постигнатото във финалния вариант на управленската програма. Обнадеждени сме, че ще получим подкрепа, заяви от своя страна лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова. Тя заяви, че в следващите 6 месеца е важно правителството да гарантира сигурността на семействата и българските граждани.


"Удовлетворени сме, защото имаме пакет за инфлация, цени, бедност и неравенство. Ще продължи подкрепата към бизнеса до края на годината. Въвеждаме 100 000 лева таван за регистрация по ДДС, включително амбициозна програма за насърчаване ползване на български продукти", каза тя.

"Със социалния пакет получихме добри резултати - безплатни учебници и лекарства за децата. Адресираме всичко към проблема с демографската криза. По отношение на социално-икономическия пакет сме удовлетворени. Важното е, че сме амбицирани да предложим сериозна програма, с която да помогнем на народа в следващите месеци", обясни Нинова.

"Програмата е амбициозна, но реалистична и отговаря на желанията на българските граждани. 
Хората ще усетят всичко по джоба си. Важно е, че в областта на енергетиката има мерки, които ще бъдат подкрепени и зимата ще е гарантирана", допълни я Атанас Атанасов.
 

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев, който е кандидатът за премиер в новия кабинет, заяви, че за състав на правителството ще говорят, когато осигурят подкрепа с мнозинство за управленската програма.

 

Той потвърди, че управленската програма предвижда Бойко Рашков да бъде избран за председател на КПКОНПИ. Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP