Петков след срещата с Остин: Не сме обсъждали нищо за военна подкрепа за Украйна

19 Март 2022 | 12:46
0 коментара
Политика
Петков след срещата с Остин: Не сме обсъждали нищо за военна подкрепа за Украйна

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин днес. Делегацията пристигна в Министерския съвет рано в събота сутринта.

Петков и Остин са обсъдили теми от общ интерес за България и САЩ. 

Не сме обсъждали нищо за военна подкрепа за Украйна. Това бяха фалшиви новини, които се разпрастраняваха в медийното пространство. Това заяви премиерът Кирил Петков след срещата.

"Нашето партньорство в сферата на отбраната никога не е било толкова силно. САЩ продължава да стои редом до България и съюзниците ни в НАТО. Благодаря за всичко, което правите, и че сте наш домакин", каза Остин. Той благодари на премиера Петков, за това какво е направила страната ни за бягащите от войната в Украйна и 80 000 души, които са потърсили помощ у нас.

"Важно е да разполагаме с правилните способности, да има оперативна съвместимост, да работим заедно, в много кратки срокове се изисква да действаме, затова трябва да се работи ежедневно, за да се гарантира, че се разбираме", каза шефът на Пентагона.

Според Петков страната ни е била силен глас на масата на европейските лидери, в който сме заявили, че пътят на Молдова е в ЕС.

"Там има много българи и се надявам демократичното управление там да продължи и че руското управление няма да може да мисли, че може да влезе в тези граници", заяви премиерът ни.

Добавете Вашия коментар

TOP