Петков: Гориво има, паниката е хибридна атака, организирана от ГЕРБ

04 Март 2022 | 11:42
0 коментара
Бизнес
Петков: Гориво има, паниката е хибридна атака, организирана от ГЕРБ

Имаме големи количества в цялата система, няма никакъв проблем по цялата верига. А единствената причина за паниката в сряда са се използвали снимки от малки бензиностанции, изпратени в огромен размер навсякъде, под политическа или хибридна атака. 

Хората, организирали това, са свързани с Младежката организация на ГЕРБ. Ето как се използва страхът от войната. Въпреки че цялата система е обезпечена, се създава паника за няколко часа и хората се карат да пълнят резервоари. Така премиерът Кирил Петков обяснява паниката на 2 март с горивата в цялата страна. Toй, финансовият министър Асен Василев и икономическият министър Корнелия Нинова се срещнаха с газовите и петролните асоциации у нас. 

И предупреди: 

"Усетим ли такова политическо разклащане на системата, решихме да отправим координиран отговор обратно към населението, за да не се поддава то на лъжи и манипулации. Следете какво казва правителството. В момента горивото е навсякъде, запасите са налични, вносът се случва, танкерите идват към базите. Няма никаква причина, освен глупави манипулации с цел политически дивиденти, отсече Петков. 

И съобщи, че Министерският съвет става директна точка за контакт с европейската прокуратура без посредници от следващата седмица. 

По думите на Петков повишението на цените на горивата е "малко" и е и из цяла Европа. "Жалко е да се използва страхът на хората за политически цели", обяви още премиерът.

Добавете Вашия коментар

TOP