Петима учители от Благоевградско са с положителни проби за COVID-19

27 Януари 2021 | 16:45
1 коментара
Общество

"Петима учители са дали положителни проби за коронавирус от началото на масовото тестване на педагогически и непедагогически персонал в област Благоевград". Това каза за началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов.

"Констатираните положителни проби са на учители от Разлог, Сандански, Петрич и Якоруда. Вече са предприети необходимите действия и е уведомена Регионалната здравна инспекция", посочи Златанов.

Един от учителите е пожелал да му бъде направен и PCR тест за потвърждаване на резултата, който също е положителен, каза още началникът на РУО-Благоевград.

От констатираните случаи има учител в начален етап, което е наложило карантиниране на учениците от паралелката, в която преподава. Останалите случаи са на учители в гимназиалния етап на образование.

Добавени коментари

Селянче публикува:
27 Януари 2021 | 17:02
Което значи, че не са се заразили на работното им място!!! В момента се води дебат дали децата по-лесно предават вируса, отговора на експертите е, че НЯМА категорични доказателства, че децата са по-големи заразоносители.

Добавете Вашия коментар

TOP