Петима напъват за шеф на НП "Рила" и заплата от минимум 3254 лева

27 Декември 2022 | 13:26
0 коментара
Бизнес
Петима напъват за шеф на НП Рила и заплата от минимум 3254 лева

Петима са участниците в обявения от МОСВ конкурс за директор на Национален парк "Рила" в Благоевград.

Изненадващо сред тях не е настоящият временен ръководител на дирекцията Маргарит Делин. Негови колеги коментират, че той не е подавал заявление за конкурса, който се провежда на три етапа. Делин бе назначен на мястото на уволнения през октомври екоактивист и неуспял кандидат за депутат от ДБ Владимир Милушев. Благоевградчанинът Маргарит Делин застана начело на НП "Рила" със заповед на служебния ресорен министър Росица Карамфилова. Той е бивш служител в системата на МВР.

Кандидат в директорския конкурс е детронираният заради конфликт на интереси и други нарушения Владимир Милушев. Негов конкурент е предшественикът му на поста Красимир Андонов, съобщиха за Еновина. Андонов е от актива на ГЕРБ и бе назначен по време на управлението на Бойко Борисов.

Има и кандидат от Централен Балкан. Участва и един от настоящите началници в НП "Рила".

Предстои представяне на концепция на тема „Прилагане на политика по опазване на защитените територии – управление и контрол”, а след това интервю с допуснатите.

Новият директор ще получава основна заплатав размер не по-нисък от 3254 лева, над които ще има добавки в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат. Ведомството се е застраховало, че не става дума за стаж, а за времето, през което служителят е извършвал дейност в области, които са свързани с функциите, определени в длъжностната характеристика директор на парка.

Добавете Вашия коментар

TOP