Пет спектакъла-събития пристигат в Благоевград за второто издание на Балканския театрален фестивал

18 Октомври 2023 | 14:10
2 коментара
Култура
Благоевград
Пет спектакъла-събития пристигат в Благоевград за второто издание на Балканския театрален фестивал

Пет спектакъла-събития, както ги определи директорът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград Маргарита Мачева, пристигат в Благоевград за второто издание на Балканския театрален фестивал, стана ясно по време на пресконференция.

Финансирането, което е в размер на около 40 хил. лв., е осигурен от Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Министерство на културата, Община Благоевград и спонсори, сред които няколко хотела и фирма за таксиметрови услуги.

Цената на картата, която ви осигурява достъп до всичките пет представления е 80 лв. Спектаклите, които ще се проведат в периода 2 – 6 ноември, ще започват в 19.00 часа, с изключение на постановката на 5-и ноември, която ще бъде от 18.00 часа с оглед на евентуален балотаж при избора на кмет.

Силвия Домозетска, директор на културната дирекция в Община Благоевград коментира, че селекцията от заглавия, направена от Драматичен театър „Никола Вапцаров“ е впечатляваща с оглед режисьорите и актьорите, които ще ни гостуват.

Маргарита Мачева от своя страна посочи, че тази година са избрали да има по-малко заглавия в програмата, но за сметка на това театралната публика ще има възможността да се наслади на едни от най-добрите и награждавани спектакли.

Програмата на фестивала включва следните заглавия:

2 ноември / КЕНТЪРБЪРИЙСКИ РАЗКАЗИ

по Джефри Чосър, Гийом де Лорис и Жан дьо Мон

режисьор проф. Пенко Господинов

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“

3 ноември / СОЛУНСКИТЕ СЪЗАКЛЯТНИЦИ

от Георги Данаилов

режисьор Стайко Мурджев

Драматичен театър-Пловдив

4 ноември / АНА КАРЕНИНА

по Лев Толстой

режисьор Деян Пройковски

Театър Нови Сад – Сърбия / Újvidéki Színház

5 ноември / ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА

от Харолд Пинтър

режисьор Явор Гърдев

Малък Градски Театър „Зад канала“

6 ноември / АНТИГОНА

от Жан Анауи

режисьор Александър Морфов

Драматично – куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен

Към основната програма ще има и съпътстваща.

Добавени коментари

Мая публикува:
21 Октомври 2023 | 20:11
Директорката на театъра естествена и непринудена, тая псевдо бивша журналистка и зам.кметица Домозетска нагласена и начервисана кат.... да не казвам кат какво! Ще й се още да кметува, но с Илко Пръдлето си отива и тя! Да си направи корекции на мозъка, там й е необходимо!
Мила публикува:
21 Октомври 2023 | 20:08
Силвето Габаната не можа да се кротне, дай ѝ да открива и закрива фестивали и да се пъчи пред журналисти! Спри се, бабо, глей си пенсията и може да си доизкусуриш някоя джука след нослето!

Добавете Вашия коментар

TOP