Пет софийски дружества в конкуренция да снабдяват община Благоевград с ел. енергия срещу 1,3 млн. лв. за година

09 Юни 2021 | 05:52
0 коментара
Общество

Пет софийски дружества се конкурират да доставят ел. енергия за срок от 1 година на община Благоевград при прогнозна стойност на поръчката 1 357 200 лв.

От надпреварата още в първия етап е отпаднало регистрираното в район Триадица дружество „Енерджи маркет глобал” ООД , тъй като комисията начело с шефа на правния отдел на общината Станислава Иванова не е могла да отвори и разгледа предложението им. Причината е, че генерираният ключ за декриптиране на офертата се съхранява единствено от участника и нито управителят Борис Борисов, нито някой от служителите го е предоставил на комисията.

В спора да доставят електричество на общината остават фирмите „Енерджи маркет” АД, регистрирана в кв. „Възраждане” и представлявана от Христо Януцев, „Гранд енерджи дистрибюшън” ЕООД с адрес в район  „Връбница, собственост на Надежда Арсова и управлявана от Илия Йорданов, „Мост енерджи” АД, регистрирана в район „Витоша” и представлявана от Тони Тенева, „Ел Екс Корпорейшън” АД, с адрес в район „Искър” и с представител Красимир Велчев, и „ЧЕЗ Трейд България” ЕАД с представители Атанас Димов, Владимир Дичев и Карел Крал и регистрация в район Триадица. От две от дружествата комисията за провеждане на обществената поръчка е изискала да представят наново коректно попълнен единен европейски документ за обществени поръчки. В приложените към документацията едната фирма не е декларирала дейност със сходен предмет и обем, извършена през последните 3 г., според изискването на възложителя, а при другата има разлика в декларираното упълномощено лице и лицето, подписало електронно документа.

Отварянето на ценовите предложения ще стане след представяне и обстоен преглед на всички документи на участниците в обществената поръчка.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP