Пет петрички села извоюваха ремонт на път

21 Февруари 2017 | 08:08
0 коментара
Общество

Жителите на пет петрички села ще имат напълно ремонтиран път. Повече от година те чакаха това да се случи, но търпението им накрая ще бъде възнаградено.

„Този ремонт ни го обещаха още миналата година, но не го направиха. Но сега ни увериха, че от 1 март започват ремонтните дейности по шосето от Старчево през Кърналово и Михнево до Кавракирово, което е с дължина 9 километра. Отсечката от Кавракирово до Първомай, която е 2 километра, вече е асфалтирана”, заяви кметът на с. Кърналово – Стоян Бойчев.

Преди време тежкотоварни камиони минаваха няколко месеца по пътя, който е част от републиканската пътна мрежа. Трафикът бе отклонен поради ремонт на пътния участък от Сандански за Петрич. Шосето заприлича на лунен пейзаж, в окаяно състояние е. Дупките станаха ями, каза управникът.

С настъпването на пролетта хората тръгват по нивите, има предпоставки за тежки катастрофи. Хората са категорични, че ремонтът трябва да започне в началото на март. Местните хора внесоха преди година и подписка с искане за асфалтиране на шосето. Местните кметове пък получиха подкрепата на кмета на община Петрич – Димитър Бръчков. „Няма да оставим този път нещата. Не може хората да си трошат колите по дупките. Ползва се усилено този път, движението е интензивно. Това е най-краткият маршрут, за да стигнат производителите от региона до зеленчуковата борса край нашето село”, допълни Стоян Бойчев.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP