Пет фирми се конкурират за доставката на автовишка и сметосъбираща машина срещу 225 000 лв в община Благоевград

07 Април 2023 | 07:04
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Пет фирми се конкурират за доставката на автовишка и сметосъбираща машина срещу 225 000 лв в община Благоевград

Пет фирми влязоха в конкуренция кой да достави на Община Благоевград автовишка и автомобил за сметосъбиране на обща стойност 225 000 лв. Поръчката е в рамките на реализиране на мащабен проект за над 2,2 млн. лв. еврофинансиране за приобщаване и овластяване на ромите.

Софийските фирми „Кидо тех“ ООД на Кирил Дойчев и Тихомир Томов, „Сендър България“ ЕООД на Емил Ковров, „Триест 5“ ООД с регистрация в Бургас и управители Георги Тренков и Гергана Чобанова, и пловдивската „Дестинация България“ ООД на Стефан Цанков и Атанаска Цанкова се състезават в поръчката за автовишка с максимално допустима цена 125 000 лв. С нея ще се извършват малки ремонтни дейности, като подмяна на улични лампи, кастрене на дървета и др.

„Сендър България“ ООД и „Би Ем Лизинт-Трейд“ АД с управител Димитър Иванов и регистрация в столицата пък са в надпревара за офертата за доставка на сметосъбиращ автомобил с максимално допустима цена 99 999 лв.

Дали и петте фирми ще бъдат допуснати до отваряне на ценовите им оферти, ще стане ясно след обстоен преглед на документите им от назначената комисия.

В рамките на същия проект предстои да се изгради и общностен център близо до Помощното училище, ще бъде осигурен мобилен здравен кабинет, оборудван с медицинска техника за първични прегледи, ще се купят и нови съдове за отпадъци за ромската махала, като за тях има отделно обявени поръчки. Проектът включва и редица мерки за ограмотяване на възрастни, включително за дигитална грамотност и мотивационни обучения, като ще бъдат назначени здравни, образователни и трудови медиатори, които да съдействат за изпълнение на дейностите и обмен на опит и добри практики в Осло, Норвегия.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP