Пернишката „Нивел Строй” ЕООД ще поддържа инфраструктурата в Симитли през следващите 4 г. срещу 8 млн. лв.

24 Януари 2023 | 15:22
1 коментара
Общество
Пернишката  Нивел Строй” ЕООД ще поддържа инфраструктурата в Симитли през следващите 4 г. срещу 8 млн. лв.

Пернишката фирма „Нивел Строй” ЕООД със седалище град Брезник спечели обществената поръчка за поддръжката на инфраструктурата на територията на община Симитли през следващите 48 месеца. Фирмата с управител Йордан Йорданов е класирана от оценителната комисия на първо място, на второ е плевенската „Стройконсулт” ЕООД. Комисията отстрани от надпреварата благоевградската „Грома Холд” с мотива, че техническото предложение на фирмата не отговаря на изискванията на възложителя.

Прогнозната стойност за изпълнение на обществената поръчка, обявена от Община Симитли, е 8 000 000 лв. без ДДС. Общата цел на обществената поръчка е подобряване състоянието на инфраструктурата на община Симитли, осигуряване на безопасни условия за движение, достъпна среда и повишаване качеството на живот на населението, мотивират обявяването на конкурса от администрацията на кмета Апостолов.

В техническата спецификация е посочено, че дружеството победител ще трябва да създаде необходимата сигнализация за въвеждане на временна организация на движението по време на ремонтните дейности. Строително-монтажните дейности, които трябва да се извършат през следващите 4 г., са 98 на брой, като част от тях са: разкъртване на бетонова и асфалтова настилка, демонтаж на съществуващите тротоарни плочки, павета, бордюри и пътни знаци, както и оформянето на короните на дърветата.

В ценовата оферта на фирмата победител е заложено да оформя короната на едно дърво срещу сумата от 19,50 лв., 2,26 лв. ще струва демонтирането на пътен знак, разкъртване на асфалтова настилка на куб.м ще бъде таксувано за 24,50 лв., фрезоването на съществуваща асфалтобетонова настилка куб.м ще струва 72,38 лв. От дружеството уточняват, че предложените цени са формирани въз основа на следните ценообразуващи показатели: средна часова ставка 13,00 лв./час, допълнителни разходи за труд – 90%, допълнителни разходи върху механизация – 50%, доставно-складови разходи – 20%, и печалба – 10%.

Ако в 10-дневен срок никоя от декласираните фирми не обжалва решението на общинската администрация в Симитли за изпълнител на обществената поръчка, то предстои сключването на договор с фирмата победител.в.Струма

Добавени коментари

Чивиев публикува:
25 Януари 2023 | 07:28
Наще работници в Грома Холд и Водно строителстсво да ги пуснем на борсата тогава имаме на 80 човека от община Симитли на работа при нас.

Добавете Вашия коментар

TOP