Перничанин мизерува в Банско

17 Януари 2024 | 09:29
7 коментара
Общество
Благоевград
Перничанин мизерува в Банско

Бивш счетоводител, мениджър на ресторант, владеещ пет езика, е в безизходица. Перничанинът Михаил Ковачев ще навърши през май 65 години.

От две десетилетия живее в Банско. Бил е управител на хотел, счетоводител, може да работи и с хотелски софтуер. Няма никаква връзка с Перник, всичко, което има е сакото, ризата и панталоните с които е облечен. Няма пари, няма дом, няма храна, няма нищо освен дрехите на гърба си. Придвижва се с бастун защото по рождение има вродена луксация на тазобедрената става, публикуваха в социалните мрежи загрижени банскалии. Твърдят, че с Перник вече нищо не го свързва.

В момента Михаил Ковачев е подслонен в частен дом. Преди това е бил при други стопани в Банско. Казва, че може и желае да работи всичко, което е по неговите сили, само и само да има подсигурен покрив и храна. Търси работа като пазач, портиер. До няколко дни ще е на улицата - без пари и храна. Ще спи на пейки и входове на кооперации в студа, без топли обувки и дрехи, тревожат се приятелите му, които смятат да организират дарителска кампания, за да не гладува и да се лекува. /Е новина

Добавени коментари

Габи публикува:
21 Януари 2024 | 16:49
С това образование и възможности сигорно е получавал добри доходи. Защо вече няма нищо в Перник и защо досега не си е подсигорил дом. Ако се е осигорявал без да укрива доходи трябва да получава поне средна пенсия. Държавата не е длъжна да обгрижа тези които са гледали на работата лекото и на хляба мекото живеейки ден за ден.
Кирил публикува:
17 Януари 2024 | 20:55
С пет езика и е на улицата цирк. А докато е бил по млад му е било добре нал. Щом е здрав значи е добре .
!!!!! публикува:
17 Януари 2024 | 17:44
Щом е на 65 г явно е пенсионер?! Има нещо което не разбирам. Ако няма семейство има старчески домове. Има социални пенсии за самотни хора и инвалиди.!!!
Да ни публикува:
17 Януари 2024 | 17:26
Мила Светла , много точно го каза !!!
Надя публикува:
17 Януари 2024 | 16:14
За бога, толкова хотели, механи, заведения, СМИЛЕТЕ СЕ НАД ЧОВЕЧЕЦА! Все някой има нужда от него! Направо се разплаках, как може тази съдба! Има добри хора в града, сигурна съм !!!! Гнусна скапана неблагодарна държава, дано ние хората компенсираме с доброта!!!!
Светла публикува:
17 Януари 2024 | 15:36
Може човек да е на улицата, да няма покрив над главата си, но ... имаме БАНАНИ, яки БАНАНИ ...в "демократична" България ...Тези, които ви караха да скачате като маймуни, натрупаха милиони на ваш гръб! И продължават да ни убиват всеки ден с ф@шистката политика, която водят!
??? публикува:
17 Януари 2024 | 09:46
Е това е скапаната даржава с крадливи управнуци. До там не водят

Добавете Вашия коментар

TOP