Пенсионираният учител Ал. Захов: Родственицата ни нотариус Мила Коновска ме лиши от наследствен дял в „Заховата мааза” в Разлог

15 Септември 2017 | 10:35
3 коментара
Общество

Пенсионираният учител Александър Захов от Разлог дойде в редакцията на вестник „Струма“ и поиска думата, за да разкаже за наследствен имот, който от 6 години не може да ползва. Причината – имотът, който е разпределен между петима наследници чрез съдебна делба през далечната 1965 г., е станал собственост на неговата братовчедка Мила Коновска. Това е станало чрез промяна в квотите, направена от съдия през 1980 г., за което Александър Захов разбира след 21 г.

Ето какво разказа той:

„Нашата родственица нотариус Мила Коновска с нотариален акт, издаден на основание отменено решение, приписва на баба й 3 пъти по-голяма квота от квотата, която е определил съдът. В периода 1961-1965 г. е извършена съдебна делба между наследниците на Георги Захов за имот, известен като „Заховата мааза“ в Разлог. Наследниците са петима – три сестри и двама братя. Аз съм наследник на Ангел Захов, а Мила Коновска – на Евдокия Даутова. През 1965 г дяловете са разпределени и всичко е нормално. Но през 1980 г., без ние да знаем, те са са сдобили с документ от съдия Мария Тантулова, където квотата на тета ми Евдокия от 69/240 става 180/240, т.е. 3 пъти по-висока.

Ние научихме за промяната на квотите след 21 години, когато през декември 2011 г. ни спряха наема от имота, който получавахме чрез Мила Коновска и братовчед ни Александър Даутов. Тя му била казала: „Повече наем няма да им даваш. Имотът е само наш”. Това свое изявление тя потвърди и с действията си – вече не получавахме наем от имота.

Отидохме и при наемателите на заведението, които тогава бяха семейство Алистарови. На тях Мила им казала, че имотът е само неин, и ги заплашила да не контактуват с нас, което те послушно изпълниха. Когато им предложихме да подпишем договор с тях, отказаха, тъй като Мила Коновска им казала, че ако го направят, ще ги изгони на секундата.

През това време ние пращахме нотариални документи към нея да ни плати наема, което не се случи. Тогава започнахме да си вадим отново документи. Мила Коновска навсякъде ни спъваше. За да си извадим удостоверение за идентичност на имота, ние се мотахме 8 месеца. През 2012 г. заведохме дело в Окръжен съд – Благоевград, по което с определение № 458 от 11.02.2013 г. бе потвърдено, че квотите са такива, каквито ги е определил ВКС с Решение № 1869/22.07.1965 г. Въпреки това Мила Коновска твърди, че някакви Киреви са собственици, които са заведени в нотариалните книги.

Няма такива. Направени са поправки в площите и са вписани несъществуващи съседи на имота. Това е незаконно. Тя залива съда с неистински документи. Държавни институции – кметство, кадастър, данъчна служба, издават неистински документи.

Междувременно бяха направени прехвърляния на идеалните части на внуците. В момента пак сме изправени пред ново дело в Районен съд – Разлог, на което за пореден път ние, наследниците, трябва да преутвърждаваме нашето право на собственост, от което сме лишени.

Обръщам се към вестник „Струма“ с надеждата, че житейските ми неволи ще приключат със справедливо решение в нормите на българското законодателство”.

АЛЕКСАНДЪР ЗАХОВ пред в.Струма

Добавени коментари

боже опази... публикува:
15 Септември 2017 | 13:19
Е е е на някой все не им стига, алчнотия до шия и закъде за кога бе хора, що не си живеете живота и не оставите тия които се мислят за всезнаещи и всемогъщи, да се налодуват, за всичко идва край...
Койчо от порой публикува:
15 Септември 2017 | 13:17
Ами хванете си един адвокат от София, ама който ще се опъне на нотариуската и щеВи защити с писане по медиите няма да спечелите делото....
разлог публикува:
15 Септември 2017 | 11:33
РЕВЕШ ЛЕ АНГЕЛЕ ТИ И ВНУЧКАТА ТИ В ПОЗЕМЛЕНАТА КОМИСИЯ В РАЗЛОГ ЗДРАВКА БЕНЪОВА ЩЕ НАРОД ИЗГОРЕХТЕ В РАЗЛОГ С НИВИТЕ ДА ВИДИШ КАКВО ЩЕ НАРОД ПРЕЕБАХТЕ

Добавете Вашия коментар

TOP