Пеевски с първи думи за Елена Йончева

24 Април 2024 | 11:16
0 коментара
Политика
България
Пеевски с първи думи за Елена Йончева

Председателят на ДПС Делян Пеевски коментира пред журналисти в парламента за номинацията на Елена Йончева за евродепутат и това, че е „сменила листата на БСП с листата на ДПС“, той отговори: „Тя нищо не е сменила. В момента тече номинационен процес. Когато сме готови с листите, ще ги обявим“.

Пеевски потвърди, че лично ѝ се е обадил и каза, че го е направил, защото „е един независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите, на журналистите, на хората“.

„Ние винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя е един достоен представител за тази квота. Изобщо не ме интересуват реакциите на други партии“, добави той.

„Нека не говорим сега дали е възможен или не диалог. Първо, всичко, което се случи и се видя за тях, ако се окаже вярно, ние няма да имаме диалог с тях. Това, което видяхме, ако се докаже от правоохранителните органи и се докаже, че всичко това е истина, с тези обвързаности с контрабанда, което видяхме, и с пудели, влачещи пачки, специално ДПС няма да работи с тях, ако всичко това се докаже по надлежния начин“, заяви лидерът на ДПС по въпроса за евентуална бъдеща работа с ПП-ДБ.

„Всичко, което видяхме, е чудовищно. Мисля, че българският народ вижда, те нямат абсолютно никакъв интегритет, за който говореха толкова много време. И вече като чукнат в „Гугъл“, виждат за себе си цялата истина“, изтъкна той.

„За коалиции, за всякакви неща не е редно да говорим сега. Нека да оставим българските граждани да преценят разумно, да си дадат доверието на партиите, както преценят, и след това ще седнем и ще говорим в името на България“, призова той.

Пеевски беше помолен да коментира и скандалното поведение на Бойко Рашков: „За този човек ДПС е казало всичко. Този човек няма място в политиката, това е ясно на всички, а видяхме къде има място – по трапезите със седналия пудел до него, който сигурно преди това му е напълнил джобовете с пачки“.

Лидерът на ДПС беше категоричен, че не бил подкрепил искането от страна на „Възраждане“ за оставка на председателя на Народното събрание Росен Желязков два дни преди края на парламента. „Това е популизъм. Опитват се да вдигат спадащия си рейтинг“.

Той увери, че Елена Йончева би имала пълна свобода на действие за противодействие на корупцията: „Всички наши депутати имат пълна свобода да действат по всички теми, с които се занимават“.

Добавете Вашия коментар

TOP