Пеевски: Очаквам извинение от Петков

26 Февруари 2024 | 20:22
0 коментара
Политика
България
Пеевски: Очаквам извинение от Петков

Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите! Публикуваме пълния списък на излъчените от „Движението за права и свободи“ и подкрепени от Народното събрание. Очаквам извинение от Кирил Петков. Това заяви Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията.

Пеевски критикува съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков, който днес направи внушения в публичното пространство, че ГЕРБ, ДПС и президентът владеят чрез свои кадри регулаторите и другите контролни органи, включително и ВСС.

„Той говори за някакви 95%, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората. Държа да подчертая, че ДПС има малък брой лица, предложени от ПГ на ДПС и подкрепени от НС и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения“, заяви Пеевски и добави:

„А специално по темата на ДАНС - аз не знам колко е щатът на ДАНС, но знам, че ако Кирил Петков казва, че има един представител там, то със сигурност ДПС има нула“.

„И тъй като ДПС винаги са заявявали, че прозрачността е гарант за честните и открити отношения с хората, за чието доверие работим, публикуваме пълния списък на излъчените от Движението достойни представители в регулаторите“, посочи Пеевски.

Той се надява, че допуснатите неточности от страна на Петков се дължат или на некоректно подадена към него информация или на липсата на такава.

„Разчитам, че след като се запознае с данните и фактическото положение в регулаторите, колегата Петков ще постъпи мъжки и ще се извини“, заяви председателят на ПГ на ДПС.

Представителите на ДПС в регулаторите са:

Петър Чобанов, подуправител на Българската народна банка (БНБ)

Юнал Тасим, член на Фискалния съвет

Пламен Киров, член на Комисията за защита на конкуренцията

Ердинч Хайрула, член на Комисията за регулиране на съобщенията

Сабрие Сапунджиева, член на Комисията за защита на дискриминацията

Стефан Грозев, член на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет

Любка Кабзималска, инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет.

От данните в съобщението става ясно още, че Пламена Цветанова, която е била член на Висшия съдебен съвет, е напуснала и мандатът ѝ е бил прекратен.

Източник: БГНЕС, БТА

Добавете Вашия коментар

TOP