Пеевски обвини Радев в "чудовищна корупция": Президентството е тъмна институция, пълна с много кеш!

24 Януари 2024 | 05:31
3 коментара
Политика
България
Пеевски обвини Радев в чудовищна корупция: Президентството е тъмна институция, пълна с много кеш!

С изключително остър тон председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски заговори открито за корупционни практики, свързани с президента Румен Радев - нещо, което отдавна се мълви в политическите среди.

Президентството е „тъмна институция, пълна с много кеш”, обяви днес Пеевски и официално поиска информация за това какво се случва с разследванията, свързани с президента. 

 

Да сте чули нещо за тях? Може би трябва да видим в какви отношения е той с главния прокурор. Да не би да има дела „на трупчета"? Какво се случи със записания разговор, където той спасяваше дамата на сърцето си? Има ли край това дело? Къде е скрито? От Гешев, от сегашния главен прокурор или някой друг?", попита Делян Пеевски.

 

По думите му Радев „в момента си прави партия”.

„Според мен е събрал достатъчно средства от двете години. Корупционният кръг около него е чудовищен”, каза още Пеевски, като попита: „Къде потъна „пътят на Копринката”?, „Къде потъна Сотир Ушев?”, „Кой е касиерът?”

 

За председателя на ПГ на ДПС Президентството е „тъмна институция, пълна с много кеш”.

 

"Президентът трябва да спре да тъне в комфорт, трябва да излезе и да отговори. За мен прожекторът трябва да свети към Президентството - една тъмна институция пълна с много кеш", атакува Пеевски.

 

Председателят на ПГ на ДПС коментира и решението на държавния глава да сезира Конституционния съд срещу избора на нови съдии.

 

"Румен Радев просто си анонсира проектчето „Трети март" и затова този проруски президент се опитва да влезе във война с атлантическото мнозинство. Съветвам го да не се занимава с това, да подаде оставка днес, да си основе проекта, да се занимава с избори, а не да се крие зад имунитета си", изтъкна недвусмислено  Пеевски.

 

Пеевски обаче смята, че Радев няма да излезе напред с проект, а ще застане пак зад някой, както направи с Кирил Петков и Стефан Янев. 

 

„Моето мнение е, че президентът се страхува да излезе като лидер на тази партия. Пак ще сложи някое „бау-бау" отпред, както го е правил досега и ще се скрие", каза още Пеевски.

 

Той отиде още по-далеч в критиките се към Радев, като го нарече "цирково куче" на Нинова.

 

Да се определи какъв е. Днес Нинова го съветва да скача – той скача. Първо да реши дали е нейното цирково куче или ще става лидер на партия. Но той се страхува да основе партия, защото се страхува за имунитета си. Пълният имунитет, който има в момента. Защото мнението ми е, че вие трябва да попитате какво стана с разследванията за президента Радев. Да сте чули нещо за тях, призова Делян Пеевски медиите.

 

"Може би трябва да видим в какви отношения е той с главния прокурор. Да не би да има дела на трупчета. Хубаво е да поровите, какво се случи с записания разговор, където той спасяваше дамата на сърцето си, има ли край това дело или няма? Къде е скрито? От Гешев ?! От сегашния главен прокурор?! Или от някой друг ?! Това са въпроси, на които президентът Радев трябва да отговори", категоричен бе Делян Пеевски.


"Събрал достатъчно средства за двете години, корупционният кръг с неговите съветници около него е чудовищен. Къде потъна „Пътят за Копринката“, къде потъна Сотир Ушев, кой е касиерът? Това са много въпроси. Ако имаме прокуратура, да  ги зададе. Надявам се след като направим новия закон за съдебната власт ще има прокуратура, ще има служби и разследвания.  Защото това е невъзможно, едни хора с парите, които събраха за две години да си правят партия, настоя председателят на ПГ на ДПС.

 

Президентът трябва да спре да тъне в комфорт, трябва да излезе и да отговори. За мен прожекторът трябва да свети към Президентството - една тъмна институция пълна с много кеш, призова Пеевски.

 

„Президентът, ако е достоен, да излезе, да подаде оставка, да си направи партията, а да не отклонява вниманието с теми, които са приключили. Темата с Конституционния съд приключи. Бяха избрани двама достойни кандидати, които ще положат клетва в петък. Тема – няма”, категоричен е Пеевски като остро коментира опита на президента Румен Радев да блокира встъпването в мандат на новоизбраните от НС членове на Конституционния съд.Епицентър.бг

Добавени коментари

Капитан П.В публикува:
27 Януари 2024 | 19:13
Тоя бабугер ще обяви освобождението ни от турците за незаконно.
Ха хс публикува:
27 Януари 2024 | 16:06
Ти кажи ПОМАК ТУРЧИН ХИБРИД ДЖЕНДЪР КАКЪВ СИ Дебел Гейзер ха ха
Нико публикува:
27 Януари 2024 | 16:04
ХА ха Тоя ДЕБЕЛ ЛОЕН ЧОВЕК ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯ ЗА КЕШ ЯВНООО. МНОГО Е ПРИТИСНАТ ОТ МАГНИТСКИ И САЩ ПРАСЕТО ПИЩИИИИИ

Добавете Вашия коментар

TOP