Пеевски: ДПС няма да приеме ограничаване на мандата на кметовете

26 Юли 2023 | 14:38
2 коментара
Политика
България
Пеевски: ДПС няма да приеме ограничаване на мандата на кметовете

Тази идея изцяло не я приемаме от ДПС и няма да я подкрепим. Не виждаме защо трябва да има ограничение успешни кметове да бъдат само два пъти, коментира пред журналисти в парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски идеята на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) за ограничаване мандатите на кметовете. 

Попитан дали трябва датата 24 май да влезе в общия проект за гласуване, депутатът каза, че това е дискусионно. "Обсъждаме го, принципно, не е решено, ние нямаме против", уточни Пеевски.

На въпрос за предложената промяна от ПП-ДБ по отношение статута на служебния кабинет, Пеевски отговори, че смятат, че предложението е удачно и уточни: "В момента дискутираме как и по какъв начин и в какъв обхват".

Във връзка конституционните промени Пеевски каза, че разговарят те да бъдат внесени заедно, "за да достигнем до общи точки".

Разглеждаме проектите на колегите и смятам, че ще достигнем до общо решение, за да се случи наистина тази промяна в Конституцията, за която говорим, коментира той. Пеевски посочи, че се надява промяната да бъде реализирана „в максимално бързи срокове“. В срока на комисията със сигурност смятам, че ще успеем, добави Пеевски.

Добавени коментари

Sabri Alish публикува:
08 Август 2023 | 14:14
Новият кмет на Якоруда е обещал да остави Бедата. Не им позволявайте. Ще ви довършат. Нищо няма да се промени. Да ви обещае новият кмет че ще махне всички стари, иначе не го избирате...
Асие Шахин публикува:
01 Август 2023 | 10:08
Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ

Добавете Вашия коментар

TOP