Пчелички на гости на библиотеката в Симитли за Деня на детската книга

02 Април 2018 | 18:25
0 коментара
Култура
Децата от детска градина „Радост“ – център бяха на гости в библиотеката към читалище "Св. Климент Охридски" по повод 2-ри април- Международния ден на детската книга. 
 
Тодорка Костева  запозна децата от група "Пчелички" с организацията на работа в библиотеката. Тя бе подготвила и кръстословица, която децата решиха много бързо и лесно. Прочете им приказка  и им обясни как да се отнасят към книгата.
 
Днес е Международният ден на детската книга – празник, който се отбелязва в цял свят и има над половин вековна история. Празникът се отбелязва от 1967 г. и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни най-популярните приказки на всички времена.
 
На 2-ри април 1805 година е роден любимият на поколения деца Ханс Кристиян Андерсен, създал приказния свят на „Малката русалка”, „Снежната кралица”, „Грозното патенце”.
 
Вълшебството на неговите приказки достига до нас дори и през две столетия. Именно неговият рожден ден е избран за Международен ден на детската книга. Специалният празник има за цел да вдъхне любов към четенето у децата и да обърне вниманието на обществото върху детската книга.
 

Добавете Вашия коментар

TOP