Пазаруваме със 700 лева в минута

24 Декември 2021 | 12:34
0 коментара
Бизнес
Пазаруваме със 700 лева в минута

700 лева в минута оборот прави един от столичните магазини за хранителни стоки, които разполагат с 10 работещи каси, установи проверка на „Телеграф“. Средната стойност на каса в търговския обект е между 40 и 100 лева. Единици са сметките на стойност 10-20 лева.

Народът се втурна да пазарува за поредна година в последния момент. В ранния следобед на последния работен ден преди празниците хранителните магазини се напълниха. От обектите пък хората излизаха поне с 2-3 добре натъпкани торби с продукти. Касиерките отделяха за маркирането на покупките поне по 4-7 минути на човек.

Масово се грабеха както продукти за празничната трапеза на Бъдни вечер, така и месо и скъпи месни деликатеси.

Сред покупките бяха и буркани с кисело зеле, ориз, тиква и много други. Търговските обекти пък пуснаха с големи намаления украси за елхата и дома за християнския празник. Например продаваха се керамични фигури на Дядо Коледа на мотор за 70 ст., а преди са се продавали за 7 лева. Намалени бяха и подаръчни комплекти от шоколадови изделия и чаша с коледни мотиви. Цените им бяха 4-5-10 лева.

Средната сметка в онлайн хранителен магазин пък мина 100 лева, показа проучване на един от търговците в интернет. По данни от тяхно проучване обикновено клиентите пазаруват средно три пъти месечно от онлайн търговци хранителни стоки.

Сред най-купуваните стоки през този месец са плодове, зеленчуци, хляб, млечни продукти и масло. Продуктите, които най-често се пазаруват онлайн, са банани, лимони, мандарини, хляб, мляко, олио и яйца.

От данните на търговеца става ясно, че покупките на храни онлайн са се повишили повече от 2 пъти през тази година спрямо миналата.

Една от най-дългите опашки в столичен мол беше пред каса на Изи Пей, където хора се бяха наредили да плащат сметки преди празниците. Много от тях се редяха и за да получават пари от близките си.

Добавете Вашия коментар

TOP