Паунов се хвърля с ГЕРБ срещу бастиона на Мая Манолова в Кюстендил

20 Май 2015 | 16:30
3 коментара
Политика
Паунов се хвърля с ГЕРБ срещу бастиона на Мая Манолова в Кюстендил

Люта кметска баталия се очертава в Кюстендил между сегашния кмет Петър Паунов и червената фурия Мая Манолова, която традиционно постига добри резултати на национални избори в града. Паунов ще се бори за трети мандат, но този път с помощта на ГЕРБ, научи БЛИЦ. Той вече е потърсил подкрепа от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, тъй като дрязгите в Реформаторския блок покрай кандидатурите за кметове и общински съветници могат да разклатят позициите му, колкото и да е сигурно, че застават зад него.

Кметът на Кюстендил мина през доста партии, тръгвайки от СДС, откъдето се кандидатира на местните избори през 2007 г. После напусна партията, след като не можа да спечели председателското място, когато Мартин Димитров я оглави. И стана шеф на националния предизборен щаб на ЛИДЕР, която обаче не можа да влезе в парламента. През 2011 г. Паунов отново спечели кметския пост с местната дясна коалиция „Кюстендил” и се върна в СДС. Сега обаче тежките коалиционни отношения в Реформаторския блок и амбициите на ГЕРБ да спечелят всички областни градове го карат да търси рамо и при партията мандатоносител.

Подкрепата за трети мандат му трябва и заради заради 12 милиона лева облигационен заем, с който бе обещал да построи общински здравен център, съобщиха пред БЛИЦ от Кюстендил. С днешна дата от парите са останали само 34 хиляди лева, но сграда няма. И Паунов искал да се защити от нападките за изхарчените пари, а и да набави малко средства с ударна продажба на имоти.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ

Паунов се хвърля с ГЕРБ срещу бастиона на Мая Манолова в Кюстендил

Добавени коментари

Неразбиращ публикува:
21 Май 2015 | 21:06
Кметовете вечно реват колко им е тежка,напрегната,нервна,неблагодарна,слабо платена работата,а дойдат ли избори откачат.Дупе дават да си останат на поста.Партия ли,убеждения ли,идеал ли....Ами-и-и няма такова нещо.Мислят си,че най-много са заслужили ТЕ,за да си останат на кметския стол.А!Далаверки!Какви далавери бе,човек!Те това не знаят и не могат.Де-е мори,де!Ние нищо не знаем, а и не разбираме.Ако разбирахме - много неща нямаше да са така!
razlogenin публикува:
21 Май 2015 | 10:02
и брее и тоа ле обърна резбата?а какъв борец беше преди некоа година.или си е платил или го са сепнали с нещо.също кат наш любен.ама тоа фного рано нашия по хитро рипна в последниа момент.
стрелочник публикува:
20 Май 2015 | 21:16
Абе тия кметове съвсем полудяха. И тоя Паунов се чуди къде да се мушне само и само да е на власт.Такива са всичките.Сега ги е страх, че ако ги изместят ще им лъснат далаверките.

Добавете Вашия коментар

TOP