Патриотите се хванаха за гушите, физическа саморазпарва по между им в НС

26 Юли 2018 | 12:10
0 коментара
Политика

До физическа саморазправа се е стигнало в стаята на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Това потвърди председателят на групата Волен Сидеров, който заяви, че е бил блъснат от народния представител и заместник-председател на НФСБ Валентин Касабов.

От няколко дни противоречията между НФСБ и Атака се задълбочават, което води до политически трусове в „малката коалиция“, участваща в управлението на страната и във формирането на парламентарното мнозинство.

„Бутна ме, да. Защото е изнервен. Според мен се държи неадекватно“, заяви Сидеров. Лидерът на Атака коментира и вчерашните думи на Касабов, който каза, че Сидеров вече не е зачитан за председател на парламентарната група.

„Аз съм председател на групата. Избран съм от цялата група, включително от него. Ако той не ме смята за такъв, да напусне“, призова Сидеров и допълни, че според него през Касабов говори лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов.

Волен Сидеров призова вицепремиерът Симеонов да се извини за обвиненията в лобизъм към ГЕРБ и Атака и допълни, че няма да предприема нищо към Валентин Касабов заради изблъскването. Самият Касабов отрече това да се е случило с думите: „Това са измислици“. Конфликтът в „Обединени патриоти“ коментира и лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

„Ще се разгърнем пред стаята и няма да допуснем никакви нападатели да влязат и да го тормозят физически“, заяви той. На въпрос дали като зам.-председател на парламента може да съдейства на депутатите от НФСБ да бъде дадена отделна стая, той отговори:

„Това не зависи от нас. Зависи от ръководството. Ако наистина положението е нетърпимо, аз ще направя предложение до председателя въпросът да бъде решен“. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP