Патриарх Неофит: Господ ни е оставил своя мир

15 Ноември 2015 | 16:41
0 коментара
Общество
Патриарх Неофит: Господ ни е оставил своя мир

Молитва за загиналите в Париж и за техните близки в православните храмове у нас. На литургията в църквата "Света Неделя " присъства и патриарх Неофит, съобщава Нова ТВ.

„Господ ни е оставил своя мир. Ние винаги ще бъдем миротворци и ще се стараем да живее в мир, защото това е най-доброто благо”, каза той.

Заупокойна литургия за загиналите при атентатите в Париж и за българина с двойно гражданство Себастиан Проази беше отслужена днес и в българската православна църква във френската столица "Свети патриарх Евтимий Търновски".

Присъстваха генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, посланикът на България във Франция Ангел Чолаков, майката и други близки на загиналия българин.

Ирина Бокова изрази солидарност със семействата на жертвите и конкретно на Себастиан. Тя наблегна на важното значение на образованието за изграждане на мир в сърцата и умовете на хората за противодействане на тероризма и екстремизма.
Скърбим с близките на жертвите, каза посланик Чолаков.

Снощи стотици българи изразиха съпричастността си към близките на загиналите при терористичните атаки в Париж. Те се събраха пред френското посолство, запалиха свещи, поднесоха цветя и се помолиха.

Много от хората доведоха и децата си, за да почетат паметта на загиналите. Френският посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан също бе пред посолството. Той приемаше съболезнования и поздравяваше хората, които се стекоха на бдението.

 

Целият свят показа съпричастност към трагедията на Франция след кървавите атентати в Париж, а френският флаг освети емблематични сгради из различни точки на планетата:

 

Източник: VESTI.bg, NovaNews.bg    

Добавете Вашия коментар

TOP