Патриарх Неофит е в болница заради белодробно заболяване

29 Ноември 2023 | 11:37
0 коментара
Общество
България
Патриарх Неофит е в болница заради белодробно заболяване

Патриарх Неофит е настанен в болница заради заболяване на белите дробове, съобщиха в специално изявление от Светия Синод, без да дават повече подробности.

"Канцеларията на Светия Синод известява, че Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит бе хоспитализиран във Военномедицинска академия (ВМА) – гр. София, по повод на белодробно заболяване.

Призоваваме клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия Синод на БПЦ-БП", съобщиха от църквата.

Както първо Lupa.bg съобщи преди дни патриарх Неофит не се е появявал публично от един месец, а през последните дни Светият Синод в почти пълен състав проведе важни срещи с президента Румен Радев и с високопоставени политици и дипломати и отсъствието на Негово Светейшество породи отново слухове, че той е болен и е на легло.

Тревогите за здравословното състояние на 78-годишния патриарх се засилиха, след като на 23 ноември почти всички митрополити участваха в тържествената литургия за храмовия празник на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", а патриаршеският престол в църквата остана празен.

Добавете Вашия коментар

TOP