Пастор Асен Христов от Разлог има осем висши образования, но избра да е духовен водач

23 Май 2021 | 14:31
10 коментара
Общество

Едно сираче, останало без майка едва четиригодишно и израснало по сиропиталищата, днес помага на хиляди хора, превръщайки се в естествения лидер на своите духовни братя и сестри.

Пастор Асен Христов от Разлог има осем висши образования, последната му специалност е "Право", все още не е завършил двете докторантури. Убеден е, че мисията му е друга.

Най-добрият му приятел е съпругата му Ваня, с която са заедно от домовете за сираци, през студентските години и досега. Дъщеря им Естер е отличничка, но той цени много повече шестиците на децата, които нямат компютри и телефони.

"Човешкият живот трябва да бъде стремеж към нещо, не е въпросът да се докажеш, а да удовлетвориш себе си повече. Почивка само горе на небето. Човешкият живот е кратковременен, краткотраен,  80-90 години няма да ги усетим как ще излетят, но не трябва да забравяме, че често човешкият живот е непредсказуем и ние не сме подготвени за смъртта. Искам да оставя диря в живота на хората, на децата, на сираците, на вдовиците", каза за БНР пастор Асен Христов.

В предаването "Рано в неделя" той сподели, че иска да живее повече между хората, отколкото да прекарва на академичната скамейка.

"Съпругата ми е най-добрият ми приятел, тя също е сираче. Имам много роднини, много братовчеди, в махалата живеем в по-тесен кръг, в по-близки отношения".

По думите му, "за да бъдеш лидер трябва да имаш качества, които да формираш".

"Лидерството не е в големите неща, лидерството е в отношенията към малките хора".

Пастор Асен Христов сподели, че най важното нещо за него е вярата. Съградил е най-голямата протестантска църква в страната. Той е и председател на Асоциацията на ромските пастори в страната. 

"Голямата ми мечта е да видя този народ променен. Затова съм в България, искам България да е друга това е голямата ми мечта".

Разплаква се, когато говори за успешната кауза да съградят нови домове на семейства от Разлог, чиито бараки изгоряха при голям пожар през септември 2019./БНР/

Добавени коментари

Анелия публикува:
25 Май 2021 | 06:59
Къкъво искъте от хората кои и къкъв е нацисти хора сте не ве лие срам така да поцениявате хората и държавата пре срамете се а в другите държави го нияма това всички сме едни и същи хора и един същъ народ нищо нияма да остане вечно
Хи-Хо Ха-Хо публикува:
24 Май 2021 | 09:07
Пастор ми бил - ала бала. Мошенник с диплома. Овъртолил е и глупавия ни кмет да му вярва на лъжите, а целта му е още и още власт и пари. Болен мозък, вреден човечец, както за махалата така напоследък и за града.
Стефан публикува:
23 Май 2021 | 21:24
Мазен черен плъх,имал 10 образования,всички пастори са маниполатори Има една черква ,това си е чиста секта и всички мангусти му чинат евала !! Пък и онази мангуста на димчо дебелянов сина ,каква къща направи кой му даде земя,пари?? Той не беше ли дясната ръка на този брикет!
Nashia публикува:
23 Май 2021 | 19:37
Циганин долен , молил се в джихад
GosT публикува:
23 Май 2021 | 18:16
МангО, според теб е важно да се молиш, па макар и грешно, така ли? Значи за теб е все тая...хас мангО!
Манго публикува:
23 Май 2021 | 18:10
Само едно му чина аферим добре че направи черквА без значение каква е по- убаво е от джамия иначе нека се фука
Ина публикува:
23 Май 2021 | 17:24
Моля, не бъркайте магистратурите по 8-9мвсеца за висше образование. Мин. 5 години е обучението. 8х5 ....40 г. в учение е невъзможно....
пажоко публикува:
23 Май 2021 | 15:53
лидерството не е в големите неща лидерството е в парите лелееи пажок що ти знае главицата
Разлог публикува:
23 Май 2021 | 15:37
А сега го питайте колко наем ще взима от тази сграда о колко е за герчев гнасове пастора е виновен за всичко направи така че да пратят пари от Америка но да какво не за ромите а за корбатите никой не го разследва никой не го пита нищо всичко им се дава веднага а в жк изток един кош не искат да сложат е камоли нови люлки ние също имаме деца внуци нямат ли те право да им е хубаво или само на корбатите се прави игрището в долната махала всичко се знае
GostO публикува:
23 Май 2021 | 15:29
Тинтири-минтири, искал да промени народа, а според мен е искал да ЗАБОГАТЕЕ, знам, че е успляда го направи...

Добавете Вашия коментар

TOP