Паскалев: Нито един от ръководството на БСП не помогна в кампанията

06 Ноември 2023 | 15:31
1 коментара
Политика
България
Паскалев: Нито един от ръководството на БСП не помогна в кампанията

Нито един член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП не е участвал в кампанията на Ваня Григорова. Това е факт, който е доказуем. Тя беше кандидатура на Градския съвет на БСП, "Левицата!" и другите коалиционни партньори.

Тази информация сподели Костадин Паскалев от екипа на Ваня Григорова в кампанията ѝ за кмет на София.

"Не това, че разликата между Терзиев и Григорова е малка, а други факти навеждат на мисълта, че

има основание да се оспорва изборният резултат. Но това е въпрос на политическо решение, което предстои. Разгледайте резултатите в "Люлин".

Имаме чисто юридически аргументи да обжалваме резултатите от изборите в София, но то е въпрос на политическо решение на Коалиционния съвет, който издигна Ваня Григорова. Още тази седмица предполагам, че ще го вземем", обясни Паскалев пред БНР. 

Според него  резултатът на Григорова е комбинация от протестен вот и мажоритарен избор:

"Тя имаше ясни послания, които се харесват на хората. Умнокрасивите проведоха една отвратителна кампания срещу нея преди втория тур, която отврати част от десните избиратели, които ги наказаха, гласувайки за Ваня Григорова".

По думите му "вкарването на темата за Крим и Путин на местни избори е абсурдно, но това беше част от тактиката на умнокрасивите".

Костадин Паскалев беше категоричен, че Ваня Григорова не е заплаха за лидерския пост на Корнелия Нинова, защото не е член на БСП. Той подчерта, че Нинова се опитва да запази поста си в продължение на години, като отстранява от партията всеки, който се опитва по някакъв начин да заяви претенции за поведението на лидерката.

Добавени коментари

Запознат публикува:
12 Ноември 2023 | 11:48
Ех,Коце с каквото си се захванал всичко е завършило зле.Ваня не заплаха за Корнелия,но ти си. Как мечтаеш отдавна да оглавиш Бсп,но хората те познават и никой не те иска. А,и престани да се бъркаш в Благоевград,да пробутваш свои накадърници за различни постове,махни се вече. Много лош човек,но рано или късно нещата ще се наредят.

Добавете Вашия коментар

TOP