Паскалев: Има скандал между Борисов и Томислав Дончев, затова Марияна Николова отговаря за изборите

18 Февруари 2021 | 19:21
1 коментара
Политика

Здравословно е ГЕРБ да постои в опозиция - две - три, четири години.

 

Има скандал между Борисов и Томислав Дончев, затова Марияна Николова отговаря за изборите.

 

Бавно и поетапно България върви към авторитарен стил на управление. Имало скандал в ГЕРБ между Бойко Борисов и Томислав Дончев, но авторитаризмът в партията го потулва.

 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият вицепремиер, а сега член на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев.

 

Той обясни тезата си, като обърна внимание, че управляващата партия не се опитва да убеждава, а чрез пропаганда налага тезите си.

 

„Първият и основен признак на едно авторитарно управление е когато изпълнителната власт доминира над законодателната и влияе в съдебната власт. Ние категорично имаме тези показатели.

Второ – много съществена характеристика е тогава, когато съответната управляваща партия или група не се опитва да постигне обществено съгласие, а налага тезите си чрез пропаганда. Ние сме свидетели, че председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов категорично отказва да участва в каквито и да било дебати. Чуваме само неговите прессъобщения от Министерския съвет или респективно от джипката. Това е много показателно, че ние ме заменили политиката, обсъждането и важните решения с подобни пропагандни елементи“, каза Паскалев.

 

Друга характеристика на авториталната държава е корупцията, посочи Паскалев.

Има корупция при строителството на магистралите. Със сигурност се строи с 50% по-скъпо, отколкото е реално, каза Паскалев, който е бивш министър на регионалното развитие и строителството.

Публичният ресурс се разпределя от джипката на Борисов, посочи той.

 

По думите му проблемът се корени в Закона за обществените поръчки. "Безумие е да кажем, че ще преместим реакторите от АЕЦ „Белене“. Това е трудна и тромава процедура. По тези въпроси трябва да има съгласие в обществото. БСП ще търси такова съгласие", подчерта той.

 

"Има персонална отговорност и тя трябва да се носи", допълни социалистът.

 

Дали левицата е в кондиция, ще се разбере съвсем скоро - на изборите, каза още той.

 

В такива условия се търсят врагове, СДС вече ни обяви за "прокремълска партия и голяма заплаха", посочи бившият вицепремиер.

 

"Ако БСП е силна, трябва да иска да се обедини с всички срещу авторитарната власт в държавата", убеден е Паскалев.

На въпрос защо никой не иска да се обединява с БСП, Паскалев отговори: "Може би проблемът е и в БСП. Първо всички трябва да се обединят и след това да се търсят общи политики". 

 

„Не е полезно БСП да влеза в управление с ГЕРБ. След толкова години в управление, е добре ГЕРБ да посети като опозиция“, отговори на въпрос на водещата Паскалев.


Плоският данък беше приет по времето на Станишев, но под натиска на НДСВ и с подкрепата на ДПС, припомни той.

На никоя българска политическа партия, българския народ не трябва да вярва на 100%, трябва да ги контролираме.

 

От момента, в който се намираме в COVID криза няма адекватна политика в България, няма такава и в БСП. Полезно е за ГЕРБ да постои в опозиция. Това ще е един вид оздравителен процес, смята Костадин Паскалев.Епицентър.бг

Добавени коментари

истината публикува:
19 Февруари 2021 | 10:36
Той си трупа парички а вие лапайте мухите.

Добавете Вашия коментар

TOP